Εθνικός Δρυμός Αίνου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εκδρομή στον Αίνο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 08:53

Εθνικός Δρυμός Αίνου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εκδρομή στον Αίνο

Εθνικός Δρυμός Αίνου

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ώρα: 09:00

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου & Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει εκδρομή την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 στις 9:00 π.μ. στην σπουδαιότερη προστατευόμενη περιοχή της Κεφαλονιάς, τον Εθνικό Δρυμό Αίνου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία θαυμάσουν το μοναδικό νησιωτικό δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης (Abies cephalonica), η οποία κυριαρχεί στην περιοχή. Στη θέση Χιονίστρα (δίπλα στο πάρκο κεραιών) θα παρατηρήσουν την Κεφαλληνιακή Βιόλα (Viola cephalonica), ενώ στη συνέχεια θα περπατήσουν το κεντρικό μονοπάτι του Αίνου από τη θέση Χιονίστρα έως το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου (1-1,5 ώρα). Στο Περιβαλλοντικό Κέντρο θα παρατηρήσουν απολιθωματοφόρες θέσεις Ρουδιστών, τα πιο χαρακτηριστικά απολιθώματα του Αίνου. Τέλος, η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με πικ νικ στο Κεντρικό Πάρκο Αίνου όπου το προσωπικό της Μονάδας θα μοιράσει ελαφρύ γεύμα.

Σημείο συνάντησης: Κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αντώνης Τρίτσης», Αργοστόλι

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Επικοινωνία: Γραφείο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, τηλ.: 2671029258, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ