Μάγκυ Παπαδάτου (Woman Act): Σε 300 χρόνια η πλήρης ισότητα γυναικών – ανδρών (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 11:48

Μάγκυ Παπαδάτου (Woman Act): Σε 300 χρόνια η πλήρης ισότητα γυναικών – ανδρών (COSMOS 96,5)

H Μάγκυ Παπαδάτου συντονίστρια του Woman Act στην Κεφαλονιά φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον COSMOS 96,5 και μίλησε για την εκδήλωση προς τιμήν της παγκόσμιας ημέρας για την γυναίκα στην οποία και συμμετείχε.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Αργοστολίου και στην Κρυσταλλία Μιχαλάτου. Ήταν μια εκδήλωση εξαιρετική και με τεράστια συμμετοχή. Το ωραιότερο κομμάτι για εμένα ήταν η συμμετοχή κοριτσιών από τα σχολεία, τα οποία μάλιστα εξέθεσαν τις απόψεις και τις σκέψεις τους για την ημέρα της γυναίκας. Όλο αυτό ήταν τόσο ζωντανό, τόσο αφιλτράριστο…μια αλήθεια!» ανέφερε η κα Παπαδάτου δίνοντας πληροφορίες για την εκδήλωση όπως τα τραγούδια που ακούστηκαν αλλά και για τις γυναίκες που βρέθηκαν εκεί οι οποίες είναι καταξιωμένες στους τομείς τους.

Αναφορικά με την θέση της γυναίκας και κατά πόσο έχουμε πάει μπροστά σαν κοινωνία, η κα Παπαδάτου σημείωσε πως: «Σε σχέση με το παρελθόν ή την Μέση Ανατολή έχουμε κάνει αλματώδη βήματα, σε σχέση όμως με την πραγματικότητα έχουμε κάνει κάποια μικρά βήματα. Για να φτάσουμε στην πλήρη ισότητα χρειαζόμαστε 300 χρόνια.  Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλά στερεότυπα». Παράλληλα εξήγησε ποια είναι αυτά τα στερεότυπα, τα οποία και πρέπει να αλλάξουν και όλα αυτά θα ξεκινήσουν από την οικογένεια.

Αναφορά έγινε και για τις γυναικοκτονίες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αλλά και στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, ως προστατευτικός και καθοδηγητικός ιστός, προς μια γυναίκα ώστε να ξεφύγει από κακοποιητικές σχέσεις. Τέλος, υπογράμμισε ότι θα πρέπει καθημερινά η γυναίκα να γιορτάζει και όχι μια φορά τον χρόνο.

Ακούστε την συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250