Η Αντωνία Βασιλείου στον COSMOS 96,5 για τον αλιευτικό τουρισμό της Κεφαλονιάς : Μόνο οι ψαράδες μπορούν να προσφέρουν την πραγματική εμπειρία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 13:40

Η Αντωνία Βασιλείου στον COSMOS 96,5 για τον αλιευτικό τουρισμό της Κεφαλονιάς : Μόνο οι ψαράδες μπορούν να προσφέρουν την πραγματική εμπειρία

H Πρόεδρος του νεοσύστατου «Πανελλήνιου Συνδέσμου Αλιευτικού Τουρισμού Επαγγελματιών Ψαράδων» Αντωνία Βασιλείου, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τον Αλιευτικό Τουρισμό δίνοντας πληροφορίες για αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού.

"Ο Αλιευτικός Τουρισμός ξεκίνησε από την Κεφαλονιά. Η πρώτη άδεια που εκδόθηκε το 2015 ήταν η δικιά μας. Για άλλη μια φορά η Κεφαλονιά είναι πρώτη.

Ο Αλιευτικός Τουρισμός επιτρέπει στους αλιείς, να μπορούν να δέχονται επισκέπτες πάνω στο καΐκι τους. Ανήκει στον θεματικό – εναλλακτικό  τουρισμό και είναι μια εμπειρία μοναδική. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί μια μέρα πάνω σε ένα καΐκι παραδοσιακό,  να ζήσει την μέρα του ως ψαράς – αν το επιθυμεί, αλλιώς μπορεί να παρακολουθήσει την διαδικασία – και φυσικά να ευχαριστηθεί τις ομορφιές του νησιού αλλά και να απολαύσει την ψαριά.

Στην Κεφαλονιά είμαστε 14 καΐκια που προσφέρουν την εμπειρία. Σε όλο το νησί. Στην Αγία Πελαγία, στην Πεσσάδα, στο Ληξούρι, στα Ζόλα, Αργοστόλι, Κατελειός… Επιτρέπονται μέχρι 12 άτομα να επιβαίνουν στο καΐκι και όλοι γίνονται φίλοι. Είναι σαν οικογενειακή εμπειρία και είναι πολύ όμορφο αυτό που ζουν οι επισκέπτες. Και κυρίως μαθαίνουν πράγματα για την Κεφαλονιά. Όλοι ενδιαφέρονται για τον Αλιευτικό Τουρισμό, είτε Έλληνες είτε κάτοικοι του εξωτερικού. Όλοι θέλουν να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Περιορισμοί για το ποιοι θα έρθουν δεν υπάρχει. Ο μικρότερος επιβάτης ήταν 6 μηνών. Οι άδειες μας είναι για όλο τον χρόνο, καιρού επιτρέποντος βέβαια. Ο Αλιευτικός Τουρισμός στην Κεφαλονιά είναι γνωστός και ο κόσμος μας ψάχνει.

Μέσα από τον Σύνδεσμο θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει ο Αλιευτικός Τουρισμός στους επαγγελματίες αλιείς. Αυτό είναι το σημαντικότερο μέλημά μας.  Δεν θέλουμε να παρεισφρήσουν άλλοι, αλλά να παραμείνει παραδοσιακό. Μόνο οι ψαράδες μπορούν να προσφέρουν την πραγματική εμπειρία. Επειδή έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλη έκταση και ο κόσμος το θέλει… Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 275 άδειες, οπότε… Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος, ότι μόνο οι επαγγελματίες ψαράδες μπορούν να προσφέρουν Αλιευτικό Τουρισμό. Θέλουμε επίσης να τον προωθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Οι αλιείς έχουμε αρκετά προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχουν ψάρια. Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει ο Αλιευτικός Τουρισμός, γιατί με αυτό τον τρόπο «αφήνουμε την θάλασσα να ξεκουραστεί», καθώς δεν υπάρχει υπεραλίευση".




00 inkefalonia general ad 300X250