O πρόεδρος του Φισκάρδου μιλάει για την συμμετοχή του χωριού σε παγκόσμιο διαγωνισμό, αλλά και για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 10:39

O πρόεδρος του Φισκάρδου μιλάει για την συμμετοχή του χωριού σε παγκόσμιο διαγωνισμό, αλλά και για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φισκάρδου Στάθης Τσελέντης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο Φισκάρδο την χειμερινή περίοδο: « Είμαστε περίπου 50 οι μόνιμοι κάτοικοι τον χειμώνα στο Φισκάρδο και δεν λειτουργεί τίποτα. Τώρα υπάρχει και θέμα με τα λειτουργικά κόστη  και δεν μπορεί κανείς να κρατήσει ένα μαγαζί ανοιχτό με τόσο λίγη κίνηση».

Στην τουριστική περίοδο του 2022και στους καλούς οιωνούς του 2023: « Η σεζόν πήγε πάρα πολύ καλά, μετά τα δύο χρόνια με τον κορονοιό  που υπολειτουργούσαμε, φέτος δούλεψαν όλοι πάρα πολύ καλά. Το 2023, θα είναι εξίσου καλό και ίσως και καλύτερο από το 2022. Από ότι ενημερωνόμαστε υπάρχουν ήδη κρατήσεις .θα προσεγγίσουν και 4 κρουαζιερόπλοια μικρού τύπου στο Φισκάρδο και αυτό τονώνει τη κίνηση στην περιοχή».

Στον  διαγωνισμό «Best Tourism Villages» του  Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ που το Φισκάρδο ήταν υποψήφιο ως κορυφαία επιλογή , αλλά δεν επελέγη: «Ότι γίνεται με διαγωνισμούς , άσχετα από το αν κερδίζουμε η όχι, είναι καλό για τον τόπο. Το Φισκάρδο από μόνο του είναι ένα πανέμορφο μέρος και το ξέρουμε όλοι αυτό , αλλά για να συμμετέχεις σε τέτοιους διαγωνισμούς που είναι παγκόσμιοι, πρέπει να έχεις και κάποιες άλλες υποδομές εκτός από την ομορφιά του τόπου. Θέλουμε καλύτερη αποχέτευση από αυτήν που έχουμε, πρέπει τα σκουπίδια να φύγουν από την είσοδο του χωριού που βρίσκονται τώρα, πρέπει να αναδειχθούν τα μνημεία μας, από την ώρα που εκλέχθηκα προσπαθώ να τοποθετηθεί το μνημείο των πεσόντων στην πλατεία, πρέπει να αναβαθμίσουμε την πλατεία, να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο που τώρα το Υπουργείο πολιτισμού κάνει τις ανασκαφές , καθημερινώς υπάρχει εδώ συνεργείο, όμως  όλο αυτό θα πάρει χρόνο. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν, για να μπορέσεις να δείξεις μια εικόνα σε τέτοιους διαγωνισμούς. Είναι ένα πανέμορφο μέρος, είναι το χωριό μου και σίγουρα το υποστηρίζω, αλλά αυτό δεν αρκεί».

Στην στάση της Δημοτικής Αρχής  Σάμης απέναντι στις ανάγκες Φισκάρδου, Άσσου και Αγίας Ευφημίας: « Ο Δήμος αυτός είναι ένας νεοσύστατος Δήμος,  ο Δήμαρχος κ. Μονιάς κατ εμέ είναι ένας καλός Δήμαρχος και  έχει πάρα πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει, με τους υπαλλήλους, με τις υπηρεσίες κλπ. Ένας Δήμος όταν συστήνεται, δεν φτιάχνεται απ την μια μέρα στην άλλη και οτιδήποτε επιχειρείς να κάνεις σε κάθε χωριό, χρειάζονται εγκρίσεις, μελέτες , και διάφορα πράγματα για να μπορέσεις να φέρεις εις πέρας ένα έργο. Θεωρώ ότι ο κ. Μονιάς ενδιαφέρεται , αλλά αυτά μπορεί να κάνει μέχρι στιγμής. Ικανοποιημένος δεν είμαι, αλλά ίσως αργότερα γίνει κάτι περισσότερο».

Στην υδροδότηση του Φισκάρδου: « Έχουμε τις δύο μονάδες αφαλατώσεων και αυτές λειτουργούν. Τρίτη αφαλάτωση δεν ξέρω πότε θα μπεί  και αν θα μπεί».

Κλείνοντας ο κ. Τσελέντης, ευχήθηκε καλή και χαρούμενη χρονιά σε όλους ,υγεία και να τελειώσει η ιστορία της πανδημίας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250