Κρητικός στον COSMOS 96,5: Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά θα είναι αξιόμαχο - Με ποιόν έχουν γίνει συζητήσεις

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 09:37

Κρητικός στον COSMOS 96,5: Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά θα είναι αξιόμαχο - Με ποιόν έχουν γίνει συζητήσεις

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε  ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Λευτέρης Κρητικός, ο οποίος αναφέρθηκε

στις Πολιτικές  εκδηλώσεις  που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ σε Αργοστόλι και Ληξούρι με κεντρικό ομιλητή τον Στέφανο Παραστατίδη, Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

« Δύο εκδηλώσεις πολύ επιτυχημένες. Ο Στέφανος Παραστατίδης βρέθηκε κοντά μας και κάναμε δύο ομιλίες ιδεολογικού χαρακτήρα. Αφορμή ήταν και το βιβλίο που ο Στέφανος Παραστατίδης  έγραψε για την «Σοσιαλδημοκρατία στο Προσκήνιο» αλλά η συζήτηση είχε και στοιχεία επικαιρότητας , όπως τι ζούμε σήμερα, ποια είναι η πολιτική της Κυβέρνησης, ποια θα πρέπει να είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, βασισμένη στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας ,έτσι ώστε να είναι το ΠΑΣΟΚ η επιλογή των πολιτών».

Ανέλυσε στην συνέχεια την θεματική των δύο συγκεντρώσεων «Σοσιαλδημοκρατία στο Προσκήνιο Ξανά» με βάση και το βιβλίο του κ. Παραστατίδη και τόνισε: «Εμείς ως σοσιαλιστές πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να προσπαθήσει να προστατεύσει τον πολίτη του… και να έχουμε  ως κίνημα ένα πρόσημο κοινωνικό, όπως πάντοτε είχε το ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη πλέον, γιατί βλέπουμε ότι οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνονται σήμερα. Υπάρχουν  λίγοι πλούσιοι, πολλοί φτωχοί».

Για το θέμα των υποκλοπών ο κ. Κρητικός ανέφερε: «Βλέπουμε μια Κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες, που παρακολουθεί τους πάντες, ο Πρωθυπουργός  παρακολουθεί πρόσωπα ακόμα κι από το κόμμα του κι από τα υπόλοιπα κόμματα. Λένε ότι το θέμα των υποκλοπών κούρασε, δεν κουράζει, γιατί συνεχώς αποκαλύπτονται πράγματα και είναι η τρύπα που ανοίγεται στο καράβι αυτό που λέγεται ΝΔ και θα το βυθίσει. Εμείς ως Σοσιαλδημοκράτες ,θέλουμε θεσμούς, μέσα από το «Διαύγεια ελέγχεται ο δημόσιος τομέας, αυτό το έκανε το ΠΑΣΟΚ από το 2009, όπως και το ασυμβίβαστο του Βουλευτή με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο  κ. Μητσοτάκης ήξερε πολύ καλά τι έκανε ο κ. Πάτσης. Άνοιξε την πόρτα για τα Funds η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ο αρχιτέκτων και ο εργολάβος σήμερα είναι η ΝΔ».

Για την εμπλοκή των νέων στην πολιτική ο κ. Κρητικός μετέφερε την εμπειρία του από τους νέους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και ανέλυσε τους προβληματισμούς που καταθέτουν ενίοτε και αφορούν στην διαβίωση τους και στην έλλειψη ευκαιριών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενεργό συμμετοχή των ιστορικών στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ και στην υπεύθυνη στάση του χώρου στο παρελθόν αλλά και στην υπεύθυνη στάση του σημερινού αρχηγού του κινήματος του κ. Ανδρουλάκη.  Για τους πολιτικούς καιροσκόπους ανέφερε, ότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν , όμως τόνισε ότι είναι σημαντικό στη ζωή να έχεις μια συνεπή στάση.

Ανέφερε επίσης ότι στην Ιθάκη ευελπιστεί να γίνει μια σχετική εκδήλωση με τον Δημήτρη Μάντζο.

Όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα για τις υποκλοπές απαρίθμησε  τις έως τώρα παρεμβάσεις που έγιναν και κατέληξε: «. Θα γίνουν παρεμβάσεις από όλη την Ευρώπη, γιατί έξω έχει αναδειχθεί πολύ το θέμα. Στην περίοδο της πανδημίας, παράλληλα λειτουργούσε στη χώρα ένα παρακράτος, το οποίο δυστυχώς και λυπάμαι, προερχόταν από το μέγαρο Μαξίμου. Όλα αυτά δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι δεν θα έχουν και μια συνέπεια  εκλογική στην Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση αυτή πιστεύω ότι θα πέσει ηχηρά. Κάποιοι αναφέρονται στις δημοσκοπήσεις, αλλά η καλύτερη αναμέτρηση είναι η εκλογική και εκεί θα δούμε μεγάλες εκπλήξεις παντού».

Τέλος όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά, ο κ. Κρητικός ανέφερε ότι έχουν καταλήξει σε κάποια ονόματα, κάποια θα ανακοινωθούν έως το τέλος του Νοεμβρίου και έως το τέλος του χρόνου θα έχει ανακοινωθεί ένα αξιόμαχο όπως το χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν έκρυψε δε, ότι έχουν γίνει συζητήσεις και με τον κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

 

.

 




00 inkefalonia general ad 300X250