Συνταξιούχοι Κεφαλονιάς: Όλοι στην Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη - Συγκέντρωση στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 09:46

Συνταξιούχοι Κεφαλονιάς: Όλοι στην Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη - Συγκέντρωση στο Αργοστόλι

 ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ “Ο  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”                                                                                        

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι , συναδέλφισες

Οι συνθήκες της ζωής μας ολοένα και χειροτερεύουν. Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, οι συντάξεις μας έχουν μειωθεί δραστικά.

Ιδιαίτερα σήμερα με την πανάκριβη ενέργεια, την ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα,στον πληθωρισμό, το εισόδημα μας έχει τόσο υπονομευτεί και υποτιμηθεί που δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες μας .

Πρόσφατα έγινε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό αντιπροσωπείας των Συνεργαζόμενων Συνταξιοχικών Οργανώσεων, προκείμενου να του θέσουν τα προβλήματα μας.

Τίποτε το ουσιαστικό δεν έχει λυθεί από τα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων. Δυστυχώς, οι απαντήσεις που δοθήκαν από τον Πρωθυπουργό, για μια φορά ακόμη είναι στο πνεύμα και τη λογική των εξαγγελιών της κυβέρνησης, στη Δ.Ε.Θ., που όχι μόνο δεν αποτελούν αυξήσεις, αλλά είναι νέες παραπέρα μειώσεις στις συντάξεις μας.

Γιαυτό, εμείς οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, ορίζοντας ως επόμενο σταθμό την

Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

 Εμείς οι συνταξιούχοι δεν μπορούμε να δεχθούμε και να ονομάσουμε αυξήσεις τα ποσά που εξαγγελθήκαν από τον Πρωθυπουργό στην Δ.Ε.Θ., καθώς από το νόμο που ψηφίστηκε,από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι αυξήσεις στις συντάξεις μας απαγορευτήκαν μέχρι το 2022, πράγμα που τήρησε και η Κυβέρνηση της Ν.Δ . Παράλληλα οι  συντάξεις κύριες και επικουρικές, σφαγιάζονται για 13 χρόνια με τεράστιες περικοπές από όλες τις Κυβερνήσεις, με   αφαίρεση της 13 ης και 14 ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, του εφάπαξ. Συγχρόνως σφαγιάστηκαν δικαιώματα κοινωνικού χαρακτήρα.

         Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε με τους αγώνες μας

-  Τώρα πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις

- Να δοθούν άμεσα, σε όλους τους συνταξιούχους, τα αναδρομικά των 11 μηνων που παράνομα παρακρατούνται, χωρίς προαπαιτούμενα.

- Να γίνουν τώρα, άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία Αργοστολίου, Ληξουρίου και στα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης.

- Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ξεκίνησε μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έναν πόλεμο που εκφράζει τη σύγκρουση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία και τη συμμαχία της. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας, έκτος της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Καλούμε τους συνταξιούχους του νομού μας, να δώσουν το δικό τους παρών, στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Πλατεία Αργοστολίου στις 10.30 το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο νομό.

Αργοστόλι  1-11-2022

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                     ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250