Ο Δημήτρης Κεκάτος για την δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές – Τι ισχύει, τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες, θα δοθεί παράταση; (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 16:30

Ο Δημήτρης Κεκάτος για την δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές – Τι ισχύει, τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες, θα δοθεί παράταση; (COSMOS 96,5)

O Δημήτρης Κεκάτος (τομεάρχης περιβάλλοντος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης) φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το καθεστώς που θα διέπει την μικροϊδιοκτησία και δεν θα επιτρέπεται η δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές.

«Eίναι ένα θέμα το οποίο το έχουμε εντοπίσει εδώ και αρκετό καιρό. Έως τις αρχές του Δεκεμβρίου υπάρχει μια προθεσμία, για τους ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων εκτός σχεδίου να εκδώσουν γρήγορα τις οικοδομικές τους άδειες γιατί μετά το πέρας της προθεσμίας τα οικόπεδά τους θα είναι μη οικοδομήσιμα και ουσιαστικά δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα. Τους δίνουν μόνο την δυνατότητα (τα νομοθετήματα) να τα συνενώσουν – τα μικρά οικόπεδα με άλλα διπλανά – και να γίνουν μεγαλύτερα περισσότερα από 4 στρέμματα, ούτως ώστε να γίνουν οικοδομήσιμα. Φανταστείτε ότι αν κάποιος πριν από 3 χρόνια είχε επενδύσει σε ένα μικρό οικόπεδο δίνοντας περίπου 70χιλ. ευρώ αυτή τη στιγμή (λόγω του νόμου) η αξία του πέφτει στο μισό. Και από αυτό φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δε σέβεται την μικρή ιδιοκτησία.

Η Κεφαλονιά έχει πολλά οικόπεδα τέτοιου μεγέθους και σε πολλές τουριστικά αναπτυσσόμενες περιοχές. Για παράδειγμα στα Βλαχάτα τα περισσότερα οικόπεδα είναι των 2 στρεμμάτων.  Αυτός ο νόμος είχε βγει από το 2020 και έδινε 2 χρόνια διορία στους ιδιοκτήτες, αλλά αυτά τα 2 χρόνια που πέρασαν ήταν πολύ δύσκολα με την πανδημία και εμείς γι’ αυτό επανερχόμαστε. Είχαμε ζητήσει σαν ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να υπάρξουν 5 χρόνια προθεσμία για να βγάλουν οι ιδιοκτήτες άδεια.

Αφορμή για την τελευταία μας ανακοίνωση ήταν, αναρτήσεις σε sites που ανέφεραν ότι είναι τελεσίδικη απόφαση και δεν θα δοθεί παράταση. Βέβαια το Υπουργείο όσες φορές έχει τεθεί το θέμα, φαίνεται να το σκέφτεται και προσανατολίζεται σε μια διετή παράταση.  Όμως επειδή το δεδομένο τώρα είναι ότι δεν θα δοθεί παράταση, θα πρέπει όλοι να τρέξουν και να βγάλουν άδεια οικοδόμησης».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250