Βικτώρια Αλεξανδράτου στον COSMOS 96,5: Δεν ελέγχουμε τις τιμές μας στην ενέργεια που είναι κοινωνικό αγαθό

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 09:37

Βικτώρια Αλεξανδράτου στον COSMOS 96,5: Δεν ελέγχουμε τις τιμές μας στην ενέργεια που είναι κοινωνικό αγαθό

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η Επιχειρηματίας , Μηχανικός και ιδιοκτήτρια  της WRE Ελλάς και Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Βικτώρια Αλεξανδράτου, η οποία αναφέρθηκε:

Στην εκλογή της στην θέση της Α΄ Αντιπροέδρου στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Είναι η πρώτη εκλογή γυναίκας Αντιπροέδρου στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο από καταβολής του. Για μένα προσωπικά σημαίνει αναγνώριση της αδιάλειπτης συμβολής μου στο επιμελητήριο επί 20 χρόνια και της αναγνώρισης της τολμηρής επιχειρηματικότητας μου να ασχοληθώ πριν 20 χρόνια με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Μιας επιχειρηματικότητας που γεννήθηκε από τα φοιτητικά έδρανα, βλέποντας ότι το πετρέλαιο και το αέριο δεν είναι μη πεπερασμένα και ότι θα έρθει μία ώρα που θα είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε μόνο και μόνο για να καλύπτουμε το ενεργειακό κόστος». 

Στην σημασία της εκλογής της: «Η εκλογή μου σημαίνει για μένα  ότι επιτέλους θα είμαι σε μία θέση, όπου θα μπορώ να προσφέρω στην ευρύτερη κοινωνία και στην Κεφαλονιά και Ιθάκη που θρέφω ειδικούς δεσμούς και αγάπη. Το Ελληνογερμανικό επιμελητήριο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα επιμελητήρια, έχει έναν πολύ ενεργό ρόλο στην επιχειρηματικότητα και υποστηρίζει σημαντικά τις Ελληνικές επιχειρήσεις σε πάρα πολλούς κλάδους, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, η επιχειρηματικότητα στην Οινοποιία και Ζυθοποιία. Αυτοί οι κλάδοι αφορούν και ενδιαφέρουν τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχει ενεργό ρόλο όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και στην εκπαίδευση». 

Στα προγράμματα που επιμελείται το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αυτή την περίοδο: «Συγκεκριμένα τρέχει ένα 2ετές πρόγραμμα πιστοποίησης από το Γερμανικό κράτος χρηματοδοτούμενο από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας , στο οποίο εκπαιδεύονται σε ζυθοποιίες και Ελληνικές Οινοποιίες , νέοι άνθρωποι και παίρνουν πτυχίο  το οποίο τους ανοίγει διεθνούς ορίζοντες. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν ξέρω αν το γνωρίζουν. Τώρα έχει βγεί ένα πρόγραμμα στο οποίο θα γίνει ένα Ελληνογερμανικό αναπτυξιακό φόρουμ τουρισμού και πολιτισμού στο Βόλο από 29/9ου έως 23/10ου , στο οποίο θα δοθεί η ευκαιρία σε Γερμανούς Tour operator ,TravelAgent, υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής και της οικονομίας της Γερμανίας και εκπροσώπους συνδέσμων φορέων όλου του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και στην Γερμανία ,να συναντηθούν δια ζώσης , να συνομιλήσουν και να γνωριστούν. 

Αυτές είναι παράλληλες δραστηριότητες που είναι πολύ σημαντικές για την πρόσβαση των ανθρώπων μας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη απ ευθείας στους εκπροσώπους των εταιρειών αυτών. Μέχρι τώρα με το επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν είχαμε κάποια επαφή, έγινε κάποια συζήτηση  στο πρόσφατο παρελθόν, όμως το πρώτο πράγμα που θα κάνω στην νέα μου θητεία, είναι να συσφίξω τις σχέσεις με το Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς. 

Στόχος είναι να έρθουν σε επαφή με όλη την γκάμα προγραμμάτων ,ούτως ώστε οι πολίτες της Κεφαλονιάς να λάβουνε γνώση , να συμμετέχουν και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το ζητούμενο είναι να βοηθήσω τον τόπο καταγωγής μου και αυτό ήταν και το βασικό μου κίνητρο όταν αποδέχθηκα να είμαι υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές. Χαίρομαι τώρα που ως Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου , θα μπορώ να προσφέρω και ακόμη περισσότερα, γιατί απευθυνόμαστε στο ευρύ κοινό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Επίσης θα ήθελα να δώσω ως ιδέα ότι το Ελληνογερμανικό επιμελητήριο έχει επιμορφωτικά σεμινάρια για το πώς μπορεί κανείς να φτιάξει μια καινούργια εταιρεία . Μπορεί κάποιος να συμμετάσχει και από απόσταση , οπότε θα μπορούν να έχουν την δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορία και να κατατοπίζονται ανάλογα».

Στις ΑΠΕ: «Στην Κεφαλονιά οι ΑΠΕ έχουν προχωρήσει, όμως δεν προχώρησαν όπως θα έπρεπε σε άλλα μέρη, με αποτέλεσμα να κρεμόμαστε τώρα από ένα προϊόν που πουλάει μία χώρα που έχει εμπλακεί σε πόλεμο. 

Είναι προφανές ότι δεν ελέγχουμε ούτε τις τιμές, ούτε την ποσότητα και με όλη αυτή την αναθεώρηση στο ενεργειακό μας σύστημα, έχουμε μπλέξει σε ένα πολύ δύσκολο θέμα, που δεν ελέγχουμε τις τιμές μας στην ενέργεια που είναι ένα κοινωνικό αγαθό. 

Θα πρέπει κάποιος να φροντίσει ώστε οι πολίτες ,οι επιχειρήσεις , αλλά και οι Δήμοι να έχουν ένα ελέγξιμο ηλεκτρικό κόστος, διότι αν χάσουμε την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, θα χάσουμε το παιχνίδι με τον πληθωρισμό. Ο Δήμος, η επιχείρηση δεν μπορεί να το απορροφήσει και ο κόστος το ενεργειακό μετακυλύετε στον φορολογούμενο πολίτη και αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατό».

Τέλος η κ. Αλεξανδράτου έδωσε στοιχεία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και ειδικότερα το -ahk academie όπου κάποιος μπορεί να δει όλα τα προγράμματα που υπάρχουν και να επιλέξει να συμμετάσχει, η να τηλεφωνήσει στο τηλέφωνο που υπάρχει στο site και να πάρει σχετικές πληροφορίες. Δήλωσε δε ότι θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια. 

https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/ahk-akademie

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

 

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250