Δεν πρόλαβαν να τοποθετήσουν τη νέα παιδική χαρά στο Νάπιερ και πήγαν να την κάψουν (Σαμούρης στον COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 09:54

Δεν πρόλαβαν να τοποθετήσουν τη νέα παιδική χαρά στο Νάπιερ και πήγαν να την κάψουν (Σαμούρης στον COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην ολοκαίνουργια και σύγχρονη Παιδική Χαρά, στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου: «Την Τετάρτη το βράδυ  σημαδέψανε με φωτιά την μία τσουλήθρα, παρ όλο που είχαμε ενημερώσει την Αστυνομία  να έχει αυξημένη την προσοχή της. Δυστυχώς η αληταρία μεγαλουργεί στο Αργοστόλι και αυτό είναι για μερικούς κακόπιστους και  κακοήθεις που αναρωτιούνται γιατί αργήσαμε να εγκαταστήσουμε την παιδική χαρά. Οι παιδικές χαρές και οι κοινόχρηστοι χώροι δεν καταστρέφονται εάν δεν τα καταστρέψεις εσύ, όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίζουν. Τελικά  επειδή δεν μας αρέσει  και πολύ η Δημοκρατία στην Ελλάδα, πρέπει να μπούν κάμερες παντού και όποιος κάνει οτιδήποτε να πληρώνει το αντίτιμο με πολλούς και διάφορους τρόπους. Η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό».

Στην αδιαφορία για τον καθαρισμό οικοπέδων: « Το να χαϊδεύουμε αυτιά και να λέμε στείλτε χαρτί να το καθαρίσει κι αν δεν το καθαρίσει, να πάει η Πυροσβεστική να κάνει αυτοψία  και μετά την αυτοψία αν δεν το καθαρίσει να πάμε στον Εισαγγελέα να μας δώσει άδεια;, έχει περάσει το καλοκαίρι. Ο Δήμος να πάει να καθαρίσει τόσες χιλιάδες οικόπεδα, δεν γίνεται. Ορθά έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι Dura lex, sed lex-σκληρός ο νόμος αλλά νόμος. Το θέμα με τα οικόπεδα είναι ένα μεγάλο ζήτημα ,το κράτος εθελοτυφλεί και όλο εγκυκλίους στέλλει , αλλά η επιδότηση είναι η ίδια με πέρυσι  και με δύο ευρώ το λίτρο δεν πάει κανένας να κόψει χορτάρια. Δεν μπορεί το μπαλάκι η κεντρική εξουσία να το πετάει στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους και η αυτοδιοίκηση να μην μπορεί να προσλάβει δύο ανθρώπους να κάνει τη δουλειά της. Δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αυτό που το Σύνταγμα επιτάσσει , δηλαδή  ότι οι αρμοδιότητες μεταβιβάζονται με τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Όσο περνάνε δε τα χρόνια γίνονται και χειρότερες, μειώνονται οι ΚΑΠ, η ΣΑΤΑ, όμως έτσι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Από εμάς με μεγάλο κόπο και αγώνα γίνονται αυτά που γίνονται, με κουράζει όμως ότι κάνουμε τόσο μεγάλο αγώνα και τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα».

Στα φαινόμενα ρύπανσης και φθοράς δημόσιας περιουσίας: « Δεν ξέρω αν είναι λίγοι, ξέρω αυτό που βλέπω και όσες φορές και αν έχω απευθυνθεί σ αυτούς μέσω των ΜΜΕ , τα αποτελέσματα είναι αμυδρά. Θα μπορούσε να είναι εκατό φορές καλύτερη η κατάσταση στην καθαριότητα αν όλοι προσπαθούσαμε από λίγο. Για τα φαινόμενο που ανέφερα με την νέα παιδική χαρά  είναι εντελώς απαράδεκτο να συμβαίνει απο παιδιά 12-15-16-17χρονών. Προκαλούν σε ότι κοινόχρηστο βλέπουν ζημιές, ενώ όλα αυτά απευθύνονται σ αυτούς. Ως πατέρας όταν τους συναντώ τους λέω ότι όλα αυτά που φτιάχνονται στην πλειονότητα τους είναι γι αυτούς, για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Το βουτσί όπως λέγαν οι παλιοί, ρέει από κάπου και κάποιος φταίει γι αυτό. Δεν κάμπτεται το ηθικό μας αλλά είναι σκέτη απογοήτευση».

Στην λειτουργία της παιδικής χαράς: « Έχουμε κάνει  προεργασία  για να κάνουμε τον χώρο περίκλειστο και με συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας. Εύχομαι να μην φτάσουμε στο σημείο να βάλουμε φράχτη στο μέλλον. Το πάνω μέρος της πλατείας κάποια στιγμή  δεν θα είναι προσβάσιμο μετά τις 9: 30 – 10:00 βραδινή ώρα».

Στην άναρχη στάθμευση: « Συνεχίζουν να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά είναι θέμα τροχαίας. Στον άγιο Σπυρίδωνα πλέον ο χώρος είναι κλειστός και δεν μπορεί να πάει κανείς . Πρέπει να σεβόμαστε τους κοινόχρηστους χώρους, του πεζόδρομους κλπ. Υπάρχει σχετική ποινή στον ΚΟΚ , για όσους τοποθετούν μηχανάκια η οτιδήποτε άλλο στον δρόμο και τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά. Ο νόμος είναι για να εφαρμόζεται, όμως εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα και η σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας κρίνεται αναγκαία. Βρήκα και μια μικροεστία φωτιάς πρόσφατα μέσα στον κήπο του Νάπιερ. Εμείς είμαστε σε αγώνα, και τους μαύρους ιστούς στην παραλία τους βάφουμε και  προσπαθούμε να μην υπάρχει εγκατάλειψη σε κανένα σημείο της πόλης».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250