Χρήστος Κοκκόλης στον Cosmos 96,5: Από την Άσσο θέλουν μόνο να εισπάττουν και στήριξη καμιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 09:43

Χρήστος Κοκκόλης στον Cosmos 96,5: Από την Άσσο θέλουν μόνο να εισπάττουν και στήριξη καμιά

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Σπυριδούλα Αναλυτή και Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης, για θέματα που αφορούν την Άσσο.

Συνοπτικά αναφέρθηκε:

Στην τουριστική κίνηση στην Άσσο: « Υπάρχει αρκετός κόσμος που κυκλοφορεί φέτος σχετικά με τις άλλες χρονιές που είχαμε πληγεί από τον κορονωιό. Φέτος ανοίξαμε αρχές Μαίου , πέρσι 15 Ιουνίου και πρόπερσι 10 Ιουλίου, οπότε η σεζόν δείχνει πολύ καλύτερη, παρόλο που   η αγοραστική δυνατότητα του κόσμου έχει περιοριστεί».

Στο πάρκινγκ που δόθηκε για χρήση: « Είναι ένας χώρος στον περιφερειακό δρόμο της Άσσου,  που ιδιώτες προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν για να λύσουν το πρόβλημα της στάθμευσης. Με την βοήθεια του Δήμου καθαρίστηκε ο χώρος , διαπλατύνθηκε και μπορούμε να καλύψουμε 180 αυτοκίνητα επί πλέον. Είναι ένα σημαντικό βήμα, παρόλο που η Περιφέρεια έχει αθετήσει την σήμανση ενώ έχω κάνει τρείς αιτήσεις από την αρχή της χρονιάς ,με αποτέλεσμα να κάνουμε εμείς τους τροχονόμους».

Στην ανάδειξη της Άσσου: « Την οφείλουμε και στην δημοσιότητα που δόθηκε στην Άσσο μετά τον «Ιανό», αλλά και στον Αντιδήμαρχο Σπύρο Σπαθή που πάντα είναι κοντά μας και έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις στο χωριό».

Στο θέμα καθαριότητας: « Αναγκάστηκα και σταμάτησα τον καθαριστή τον οποίο πληρώναμε από τον λογαριασμό των εθελοντών. Αυτοί που τον διαχειρίζονται αποφάσισαν τα λίγα χρήματα που υπάρχουν πλέον , να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο και να μην πηγαίνουν σ αυτά που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καλύπτει από τη στιγμή που εισπράττει τα δημοτικά τέλη. Με ενημέρωσαν ότι από 15 Ιουνίου θα αρχίσουν να καταθέτουν αιτήσεις για πρόσληψη στον τομέα της καθαριότητας για την περίοδο του καλοκαιριού. Όλα αυτά  από τον Ιούλιο και για  πέντε μέρες την εβδομάδα για μία ώρα την ημέρα. Έκανα μία γενική συνέλευση το προηγούμενο Σάββατο και ενημέρωσα για τα θέματα ζωτικής σημασίας για το χωριό. Για το θέμα της καθαριότητας , αφού ο Δήμος αδρανεί, τους πρότεινα οι 45 επιχειρήσεις που λειτουργούμε στην Άσσο να συγκεντρώσουμε το ποσό για να έχουμε καθαριστή εδώ 12 ώρες το 24ωρο. Αυτή τη στιγμή έχουν ανταποκριθεί γύρω στους δέκα ,άλλοι δέκα έχουν υποσχεθεί ότι θα συμμετέχουν, κάποιοι όμως αρνούνται. Ο επισκέπτης όμως δεν μπορεί να ξέρει τι παίζει εδώ, έρχεται να αφήσει τα χρήματα του και είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε μια καλή εικόνα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, το να βοηθήσεις το χωριό σου, είναι σαν να βοηθάς τον εαυτό σου, γιατί ο ευχαριστημένος επισκέπτης, θα ξανάρθει».

Στην επικίνδυνη στροφή πριν την Άσσο: « Συνεχίζει η Περιφέρεια να την έχει έτσι. Είναι 500 μέτρα από την είσοδο του χωριού ο οποίος έχει πληγεί από τον Ιανό , θεωρώ ότι δεν θα αδιαφορήσει για πολύ καιρό η Περιφέρεια, γιατί πλησιάζουν και οι εκλογές. Από αυτό τον επικίνδυνο δρόμο περνάνε και λεωφορεία και βαριά οχήματα, γιατί δεν υπάρχει άλλη διέλευση. Έχω τοποθετήσει κάποια ενδεικτικά σήματα και είναι δυνατή μόνο η διέλευση ενός αυτοκινήτου».

Στην άμισθη παραχώρηση του πάρκινγκ: « Είναι ένα οικόπεδο εντός οικισμού, ο ιδιοκτήτης πλήρωσε τεράστια αντικειμενική αξία με τις νέες τιμές και όμως το παραχώρησε δωρεά στην Κοινότητα και οφείλουμε να τον τιμήσουμε».

Στις αποζημιώσεις του «Ιανού»: «Υπάρχουν κάποιοι ιδιώτες και κάποιοι επιχειρηματίες που δεν έχουν αποζημιωθεί. Τώρα μας έχει υποσχεθεί η Περιφέρεια ότι θα αποζημιώσει κάποια καταστήματα που είχαν καταστραφεί  ολοσχερώς. Προσωπικά έχω κάνει δύο ενστάσεις για την φάρμα που διατηρώ και αγρόν ηγόρασα. Από κει και πέρα ας μην ξανάρθει και ο κ. Καππάτος προς τα εδώ. Είναι και στην Αγία Ευφημία αρκετά άτομα και σκεφτόμαστε με τον Πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας, να κάνουμε από κοινού μία προσφυγή. Μίλησα και με το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού πρόσφατα και τα μετέφερα αυτά και θα τα στείλω και εγγράφως. Ο Κ. Καππάτος έχει αναφέρει ότι έχουν καλυφθεί τα περισσότερα αιτήματα, προφανώς εκεί που έχει πολλούς ψήφους. Μπορούσαμε να πάρουμε πολλά με τον χαρακτηρισμό της έκτακτης ανάγκης, αλλά ήταν όλοι αδρανείς εδώ. Είναι σαν τους μαθητές που δεν μπορούν να μάθουν στους μαθητές αλφαβητάριο».

Στην ελλειπή στήριξη της Άσσου: « Στην Άσσο τον χειμώνα μένουμε μόνιμα 25 άτομα και αν έλειπαν και δύο οικογένειες Αλβανών που κατοικούν εδώ δεν θα ήμασταν ούτε 25 και γι αυτό τον λόγο δεν δίνουν σημασία. Όμως η Άσσος  είναι μία τεράστια πόρτα εισοδημάτων για το νησί  και την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τουρίστας που θα ρθει στο νησί και δεν θα επισκεφθεί την Άσσο. Να εισπράττουν το θέλουν, το πώς θα λειτουργήσει αυτός ο τόπος δεν το γνωρίζουν. Οι ομορφιές όλες είναι στην Βόρεια Κεφαλονιά, τα σπήλαια, ο Μύρτος, η Αντίσαμος, το Φισκάρδο, η Άσσος, η Αγία Ευφημία».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250