Καππάτος στον COSMOS 96,5 : "Εθνικό έργο" ο δρόμος Αργοστολίου - Πόρου - Στο Υπουργείο η υλοποίηση του - Όλες οι εξελίξεις

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 10:34

Καππάτος στον COSMOS 96,5 : "Εθνικό έργο" ο δρόμος Αργοστολίου - Πόρου - Στο Υπουργείο η υλοποίηση του - Όλες οι εξελίξεις

Σε αποκαλύψεις για την πορεία του μεγάλου έργου ανακατασκευής του οδικού άξονα Αργοστολίου – Πόρου προχώρησε ο Βουλευτής κ. Παναγής Καππάτος μέσω του τοπικού ενημερωτικού προγράμματος του COSMOS 96,5.

«Πέρυσι τον Απρίλιο στη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό, του είχα ζητήσει να δώσει εντολή να αναλάβει η κυβέρνηση αυτό το έργο και έδωσε αμέσως την εντολή.

Το έργο αυτό θα χαρακτηριστεί τις επόμενες ημέρες με πράξη ΠΕΚ που θα εκδοθεί ως «εθνικό έργο» οπότε ο φάκελος θα διαβιβαστεί από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο θα αναλάβει το έργο.

Τελείωσε η τοπογράφηση , χθες το μεσημέρι (σ.σ. Πέμπτη) μετέβη στην Κεφαλονιά ο Διευθύνων Σύμβουλος ο οποίος θα κάνει τη μελέτη , ο οποίος είναι και Κεφαλονίτης , θα έχει συνεργασία τις επόμενες ημέρες με την Περιφέρεια για να πάρει όλα τα στοιχεία του φακέλου του δρόμου που έχει η Περιφέρεια (ρέματα, φυσικά φαινόμενα, μη συντελεσμένες απαλλοτριώσεις ) ώστε να παρουσιάσει ολοκληρωμένη την τεχνική έκθεση στο Υπουργείο.

Τις επόμενες ημέρες ο εκπρόσωπος της εταιρείας  κ. Τονιόλος , θα συμβασιοποιήσει και την τεχνική μελέτη με το Υπουργείο».

Σε ερώτηση  από τον Δημήτρη Αλοϊζο για τη μεταφορά του έργου από την Περιφέρεια στο Υπουργείο τόνισε  :

«Επειδή έχουμε μια συνολική παρέμβαση στο δρόμο η οποία θα κοστίσει άνω των 50 εκατομμυρίων η Περιφέρεια  δεν είχε την οικονομική αλλά και την τεχνική δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα τόσο μεγάλο έργο, γι αυτό είχα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να το αναλάβει ως εθνικό έργο το Υπουργείο.

Δεν είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει τους επόμενους 6 μήνες, είναι ένα πολύ μεγάλο έργο και οι αδειοδοτήσεις  θα κρατήσουν αρκετούς μήνες , αλλά θα ακούσετε το επόμενο χρονικό διάστημα τις εξαγγελίες που θα γίνουν από επίσημα χείλη, θα δείτε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, οπότε θα έχει μπει το νερό στο αυλάκι για να γίνει.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και από που θα είναι και η πίστωση.

Μιλάμε για ένα δρόμο ο οποίος έχει μήκος 50 χιλιόμετρα και παιρνάει πάνω από 60 ρέματα.

Οι μελέτες έχουν προχωρήσει αρκετά.

Σε 10 μέρες έχω και πάλι ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, το κυριότερο που μας απασχολήσει θα είναι αυτό και άλλα θέματα , όπως η υγεία.

Το έργο δεν ξεκίνησε όμως προχωράει στα χαρτιά και πιστεύω ότι στα επόμενα τρια χρόνια να έχει ολοκληρωθεί.

Όταν θα βγει σε δημοπρασία, πιστεύω, ότι θα το αναλάβει μια μεγάλη εταιρία , η οποία θα έχει τα μέσα να το ολοκληρώσει σε διάστημα ενός έτους.

Το δυσκολότερο θέμα είναι οι αδειοδοτήσεις , η ολοκλήρωση των μελετών και μετά θα έχουμε ένα στάδιο για κάποια τμήματα απαλλοτριώσεων , αλλά επειδή έχει αλλάξει ο νόμος, οι απαλλοτριώσεις γίνονται σχετικά πιο σύντομα (σε 6-8 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης)»

Απαντώντας σε ερώτημα για αντιρρήσεις επί της διαδικασίας απαλλοτρίωσης τόνισε :

«Το κράτος καταβάλει τα χρήματα στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και αν υπάρχουν αντιρρήσεις, προχωράει το έργο, και όταν το δικαστήριο κρίνει ποιος είναι ο δικαιούχος , θα πάρει τα χρήματά του. Το έργο δεν σταματά από αυτή την αιτία».

Συνεργασία με Μιχαλάτο - Τραυλό

«Μετά την εντολή του Πρωθυπουργού να γίνει αυτό το έργο, έχουμε κάνει μαζί με τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο , τρεις τουλάχιστον συναντήσεις με τον υφυπουργό τον κ. Καραγιάννη για να επεξεργαστούμε αυτό το έργο, καθώς επειδή διασχίζει όλο τον κορμό του Δήμου Αργοστολίου, εχει σημαντικό λόγο ο Δήμος.

Είχα ζητήσει να είναι πάντα μαζί μου ο κ. Μιχαλάτος , ο οποίος είναι γνώστης της πορείας του έργου, όπως ο κ. Τραυλός, ο οποίος έχει σήμερα την ευθυνη του έργου».




00 inkefalonia general ad 300X250