Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς - "Αυτά είναι τα αιτήματά μας..."(video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 13:23

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς - "Αυτά είναι τα αιτήματά μας..."(video)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και στον διοικητή Δημήτρη Μαρτίνη, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕΚΙ, των Συνταξιούχων με αίτημα την καλύτερη διαχείριση στα ζητήματα που έχουν προκύψει από την Πανδημία.

Στην κάμερα του Inkefalonia.gr μίλησαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΕ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαντζουράτος.

Μεταξύτ άλλων διεκδικούν: "Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ, Ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό. Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολής εργασίας. Την στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων; Περίπου 2500 συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα). Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό. Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.

Οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού για ακόμη μια φορά αυξάνονται σε κάθε εφημερία. Τα Νοσοκομεία γεμίζουν δύο κλινικές κορωνοϊού μετά από κάθε εφημερία σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων. Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε θαλάμους και αυτοσχέδιες ΜΕΘ και όμως για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ είναι πολυτέλεια.

Ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση Μισθών, καθώς και μονιμοποίηση Συμβασιούχων. Όσοι υγειονομικοί πεθαίνουν απο Κορονοϊό στα Νοσοκομεία, να θεωρείται αυτό εργατικό ατύχημα και οι οικογένειές τους να αποζημιώνονται". 

Γιώργος Χαλαβαζής 

Στο βίντεο παρακάτω τα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας 

DSC 0259g

DSC 0254DSC 0255DSC 0257DSC 0261DSC 0262DSC 0266DSC 0269DSC 0270DSC 0271




00 inkefalonia general ad 300X250