Κορονοϊός: Λουκάκης – Σιμωτάς για τα νέα μέτρα - «Ζητάμε την κατανόηση και την συνεργασία του κόσμου» (Video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 11:10

Κορονοϊός: Λουκάκης – Σιμωτάς για τα νέα μέτρα - «Ζητάμε την κατανόηση και την συνεργασία του κόσμου» (Video)

Οι έμποροι και οι επαγγελματίες του επισιτισμού μιλούν για τα νέα μέτρα κατά της Πανδημίας, που θα ισχύουν από αύριο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι, ο νέος πρόεδρος του Εμποροπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σπύρος Λουκάκης και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού “O Αρκείσιος”, Γεράσιμος Σιμωτάς.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στα νέα μέτρα περιορισμού της Πανδημίας, που θα ισχύουν από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση και την συνεργασία των πολιτών.

"Χρειάζεται κατανόηση για να πάμε στο επόμενο βήμα, καθώς για άλλη μία φορά περνάμε σε αχαρτογράφητα νερά. Για άλλη μία φορά βάλλονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει όμως όλοι να δώσουμε βάση στην ασφάλεια" τόνισε ο Σπύρος Λουκάκης.

«Τέτοια εποχή πέρσι ξεκινούσε ένα lockdown που διήρκησε τελικά 6 μήνες και έφερε μαζί του πολύ δύσκολες καταστάσεις, για τους επαγγελματίες της εστίασης» τόνισε αρχικά ο Γεράσιμος Σιμωτάς και συνέχισε «Πιστεύαμε ότι θα είχαμε φέτος ευκολότερο χειμώνα. Φέτος δίνεται το δικαίωμα και στους ανεμβολιαστους τους να πηγαίνουν παντού με rapid test και αυτό είναι θετικό. Όμως αυτό δημιουργεί επιπλέον κόστος στους πολίτες και ενδεχομένως πτώση του τζίρου στις επιχειρήσεις».

DSC 0056

Χρειάζεται από όλους να υπάρχει συνεργασία και να βοηθήσουν όπως και όσο μπορούν τα εστιατόρια, τις επιχειρήσεις επισιτισμού. Δεν χρειάζονται ούτε παρεξηγήσεις, ούτε τσακωμοί. Φέτος δίνεται δυνατότητα σε όλους να πηγαίνουν παντού.

Ζητάμε παράλληλα και από την κυβέρνηση να ενισχύσει τον κλάδο μας. Βλέπουμε και στην Κεφαλονιά ανθρώπους να επενδύουν και το κράτος να τους οδηγεί, είτε σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, είτε σε μείωση του τζίρου. Ο κλάδος έχει πολλά προβλήματα και η πανδημία μας έχει αφήσει πολλά κουσούρια και πολλά προβλήματα. Αν δεν υπάρχει συνεργασία και από τον κόσμο, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Ζητάμε λοιπόν συνεργασία με τους πελάτες, να τηρούν τα μέτρα, αλλά και να υπάρχει μεγάλη κατανόηση από αυτούς. Εμείς θα είμαστε εκεί για να τους εξυπηρετούμε και να τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου σε βίντεο 

 

DSC 0054DSC 0060DSC 0065