Νέα κρίση στο ΠΑΣΟΚ από μία … «φούσκα»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 07:33

Νέα κρίση στο ΠΑΣΟΚ από μία … «φούσκα»

Δε λέει να συνέλθει το ΠΑΣΟΚ από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που το μαστίζουν. Χθες, την αφορμή έδωσε ο εξ απορρήτων του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννης Δατσέρης, όταν χαρακτήρισε το κόμμα ως «φούσκα της Μεταπολίτευσης». Η δήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ιστορικών στελεχών που επικοινωνούσαν με το γραφείο του προέδρου ζητώντας να λάβει θέση επί του θέματος και βουλευτές που επικοινωνούσαν με τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, απειλώντας να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσε να χαρακτηρίσει περίπου ως ανιστόρητο τον Γιάννη Δατσέρη, στρεφόμενος πάντως μέσω συνεργάτη του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε να σταματήσει η προσβολή της ιστορίας του κόμματος. Σήμερα, δε, αναμένεται σκληρή δήλωση του ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και συγκεντρωσιάρχη του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που θα εξηγεί πως «φούσκα» δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ της Μελίνας και του Γεννηματά, αλλά αυτό των ...κολλητών.

Κατόπιν τούτου, επιστρατεύθηκε το ...twitter, όπου στην επίσημη σελίδα του κόμματος αναρτήθηκε νωρίς το βράδυ μία δήλωση – άδειασμα του Γιάννη Δατσέρη. «Το ΠΑΣΟΚ εκφράζεται μόνο από όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη και στη συνεδρίαση της 6ης Ιουλίου», παραπέμποντας μάλιστα στις δύο ομιλίες με λινκ. Από πολύ νωρίτερα, όμως, ως επίσημη θέση της Ιπποκράτους διέρρεε ότι «αυτά (σ.σ. οι δηλώσεις περί «φούσκας») δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ», με τα απαιτούμενα ...μέτρα να συζητιούνται. Ήδη, στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και η «καρατόμηση» του Γιάννη Δατσέρη από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος.

Βάρος στην χώρα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, επέμεινε και χθες να ρίχνει το βάρος στην χώρα και την κρισιμότητα της κατάστασης, στέλνοντας διπλό μήνυμα. Αφενός προς την κυβέρνηση προκειμένου να εντείνει την διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, αφετέρου προς τους Ευρωπαίους ώστε να μην παρατείνουν περαιτέρω την εκταμίευση της δόσης.

Επίθεση στον Τσίπρα

Την ίδια ώρα, από το βήμα της Βουλής, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για προβοκάτσια εις βάρος της Ελλάδας. Αφορμή, στάθηκαν όσα είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, περί σοβαρών επενδυτών που δεν θα επιλέξουν να δαπανήσουν στην Ελλάδα τα χρήματά τους γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση που επέλεξε το «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» δεν έχει πολύ χρόνο ζωής...

real.gr