Στα χέρια της αστυνομίας και οι δυο αδίστακτοι ληστές της οικίας Δώνη!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 20:35

Στα χέρια της αστυνομίας και οι δυο αδίστακτοι ληστές της οικίας Δώνη!

Λίγα λεπτά πριν τις 6 και μετά από σχεδόν 4 ώρες καταδίωξης συνελήφθη και ο δεύτερος αλβανός ληστής στην Κηφισιά. Ηταν τραυματισμένος. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ΕΚΑΜ τον εντόπισαν με την βοήθεια και θερμικής κάμερας από ελικόπτερο και έκαναν έφοδο και τον συνέλαβαν. Ο άλλος ληστής που συνελήφθη είναι 25 χρονών αλβανός και δεν είχε πάνω του το όπλο με το οποίο έκαναν νωρίτερα την ληστεία.

Όλο το χρονικό του θρίλερ

Στην μια το μεσημέρι μπαίνουν οι ληστές στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ Γ. Δώνη. Στο ισόγειο είναι ο πεθερός και η πεθερά του και στον 1ο όροφο η οικιακή βοηθός με το βρέφος και τον 15χρονο γιο του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Οι ληστές τους ανεβάζουν όλους στον 1ο. Εκείνη την ώρα παίρνει στο σπίτι τηλέφωνο η σύζυγος του Γ.Δώνη.

Ανησυχεί που δεν απαντά κανείς και επιστρέφει στο σπίτι. Την ώρα που πάει να μπει βλέπει τον έναν ληστή στο ισόγειο. Τρέχει στον σπίτι του πρώην υπουργού Γ.Παπακωνσταντίνου που είναι σε απόσταση 50 μέτρων και ειδοποιεί τον φρουρό. Δίνουν σήμα από τον ασύρματο στην αστυνομία και αρχικά πηγαίνουν στο σημείο 2 μηχανές της ΔΙΑΣ οι οποίοι όμως δεν μπαίνουν μέσα στο σπίτι και περιμένουν περιπολικό για ενισχύσεις.

Όταν έφτασε το περιπολικό οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο μέσα στο σπίτι. Εκεί έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και από τις δυο πλευρές. Οι ληστές, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν παίρνουν τον πεθερό του Δώνη και τον χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα. Εντωμεταξύ από τους πυροσβολισμούς έχει τραυματισθεί ένας αστυνομικός στο πόδι και ένας από τους ληστές. Συνεχίζουν κρατώντας τον πεθερό και φτάνουν έως την περίφραξη της αυλής, αφήνουν τον "όμηρο" τους και αρχίζουν να κατρακυλούν στο ρέμα του Κοκκιναρά.

Περνάνε 2,5 ώρες που οι αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 15.30 ένας αστυνομικός και ένας ειδικός φρουρός βλέπουν τυχαία στην αυλή του σπιτιού που βρίσκεται Θεοτοκοπούλου 21 τους ληστές. Καλούν ενισχύσεις και μόλις φθάνουν οι ληστές αρχίζουν να πυροβολούν εναντίον τους και οι αστυνομικοί απαντούν στα πυρά.

Το βίντεο με τη σύλληψη του λησή

https://www.youtube.com/watch?v=lahsFoieSVE

Ο τραυματίας ληστής είναι αυτός που έχει στην κατοχή του ένα ενιάρι πιστόλι και με αυτό πυροβολεί. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο μετά από λίγη ώρα συλλαμβάνεται ο συνεργός του.

Ο άλλος, που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σκληρός, πηδάει από μάντρα σε μάντρα και τελικά στην οδό Θεοτοκοπούλου 11 γίνεται αντιληπτός από ηλικιωμένο ζευγάρι οι οποίοι ειδοποιούν την αστυνομία και μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ΕΚΑΜ συλλαμβάνεται και αυτός.

Πάνω του βρέθηκαν κοσμήματα - είχαν βρεθεί νωρίτερα και στην εκκλησία της Παναγίας Ελευθερώτριας όπως και κηλίδες αίματος - μια χατζάρα περίπου 40 εκατοστών που την είχε στο σακίδιο και σύμφωνα με την αστυνομία είναι οι ληστές που έχουν κάνει σχεδόν όλες τις ληστείες στα βόρεια προάστεια.

Πηγή: newsit.gr