Ξεκινάει σήμερα στον Ευαγγελισμό το «βραχιολάκι»: Με QR code οι ασθενείς στα Επείγοντα

Σε πλήρη ψηφιακή εποχή περνά από σήμερα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού»: Σε πιλοτική εφαρμογή σύστημα παρακολούθησης ασθενών με tracker και real-time ενημέρωση για τους χρόνους αναμονής.
Από σήμερα, 15 Μαΐου, τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ένα νέο ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης ασθενών.
Κάθε ασθενής θα φέρει tracker, μέσω του οποίου οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν τις εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και τα στάδια της πορείας του μέσα στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).
Στόχος της καινοτομίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι η καλύτερη οργάνωση και η ποιοτικότερη παροχή φροντίδας στους ασθενείς. Το σύστημα θα επεκταθεί πιλοτικά σε 14 νοσοκομεία έως τα μέσα Ιουλίου, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2026 αναμένεται να λειτουργεί σε 80 νοσοκομεία πανελλαδικά.
Η δράση αυτή εντάσσεται σε ένα σύνολο 10 μέτρων για τη δημόσια υγεία, που περιλαμβάνουν την ξεχωριστή αξιολόγηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, την κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ, επτά χιλιάδες δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές (με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης), αλλά και 16 νέα κέντρα τραύματος σε όλη τη χώρα.
Σημειώνεται πως το βραχιολάκι φέρει έναν μοναδικό κωδικό QR, το οποίο οι ασθενείς θα σκανάρουν στα ειδικά μηχανήματα που θα υπάρχουν στα ΤΕΠ.
Με τον τρόπο αυτό, εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου θα καταγράφει αναλυτικά τους χρόνους αναμονής για όλους τους ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ παράλληλα οι ασθενείς, σε ειδικές οθόνες, θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της σειράς τους, καθώς θα προβάλλεται συνεχώς ο αριθμός του περιστατικού που εξυπηρετείται εκείνη τη στιγμή.
Σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη, σε λίγο καιρό θα γνωρίζει ο καθένας μας αναλόγως το νοσοκομείο που θα επιλέξουμε πόση θα είναι η αναμονή.
dnews.grΑπό την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας του @YpYgGR έθεσα ως έναν από τους βασικότερους μου στόχους την μείωση του μέσου χρόνου αναμονής στις εφημερίες και την μείωση της εν γένει ταλαιπωρίας των ασθενών σε αυτές. Εχουμε ήδη εφαρμόσει μία σειρά μέτρων… pic.twitter.com/fXmamv7nIw
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 15, 2025