Παράνομες όλες οι αποφάσεις του Περιφερειακού φορέα των απορριμμάτων - Δηλώσεις Φόρτε

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 14:54

Παράνομες όλες οι αποφάσεις του Περιφερειακού φορέα των απορριμμάτων - Δηλώσεις Φόρτε

Στον COSMOS 96,5 μίλησε το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ» Μάκης Φόρτες σχετικά με την καθαρογραφή της κήρυξη ως παράνομων όλων των αποφάσεων του ΔΣ του νέου ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων από την επιτροπή  , αρμόδια για την νομιμότητα των αποφάσεων της αποκεντρωμένης

Ο κ. Φόρτες κατηγόρησε την Περιφερειάρχη για απειρία τονίζοντας ότι δεν έχει ούτε δυο χρόνια θητεία αιρετού και (κάνει) ότι τα ξέρει όλα.

Αναφερόμενος στην απόφαση που τινάζει στον αέρα τη λειτουργία του φορέα υποστήριξε ότι η γενική συνέλευση και το ΔΣ είναι μη νόμιμα όπως και η δημοσίευση στο ΦΕΚ της διαπιστωτικής πράξης του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη.

Παράλληλα επισήμανε ότι η διατήρηση της ΕΔΑΚΙ (για την αποκομιδή των απορριμμάτων) είναι «στάχτη στα μάτια»  και πλέον ο  Βουλευτής καλείται να διαχειριστεί το «κενό νόμου» , το οποίο έχει ως συνέπεια την αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων της ΕΔΑΚΙ.

«Κινούμαστε συνέχεια σε νομοθετικά κενά», τόνισε και προσθέστε ότι ο μόνος θεσμικός φορέας που θεωρείται νόμιμος είναι η Πρόεδρος κα Κράτσα, λόγω της σχετικής πρόβλεψης στη νομοθεσία.

Για τους χειρισμούς Μιχαλάτου στο θέμα :

Ο πρώην Δήμαρχος με γλαφυρή περιγραφή αναγνώρισε ως σωστή τη στάση του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου για το θέμα “Εγώ μπορεί να έχω φάει το μουστάκια μου με τον Θεόφιλο, όμως σε αυτό το θέμα , και το είπα ευθέως, ο άνθρωπος είναι εντάξει».

Τέλος χαρακτήρισε αλλόκοτη τη στάση Παρίση στο ζήτημα.

Ακούστε το σύνολο της συνέντευξης

 




00 inkefalonia general ad 300X250