Δημοτικό Συμβούλιο: Εντάσσονται έργα 1,6 εκ. ευρώ στον Δήμο Αργοστολίου - Θεόφιλος: “Δίνουμε μάχη επιβίωσης και πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε να πάρουμε χρήματα για τα έργα…”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 21:02

Δημοτικό Συμβούλιο: Εντάσσονται έργα 1,6 εκ. ευρώ στον Δήμο Αργοστολίου - Θεόφιλος: “Δίνουμε μάχη επιβίωσης και πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε να πάρουμε χρήματα για τα έργα…”

H τροποποίηση του προυπολογισμού, λόγω της ένταξης νέων έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορούν τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Υποδομών και Ναυτιλίας, αλλά και προγραμματισμό έργων αποκατάστασης από τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας ΙΑΝΟΣ, συζητήθηκαν κατά την χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου

Την εισήγηση έκανε ο Προιστάμενος της Υπηρεσίας Προγραμματισμού Χαράλαμπος Τουμάσης και αναφέρθηκε αναλυτικά στην Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων Παιδικών Χαρών Δήμου Αργοστολίου, στην Ανακαίνιση αθλητικών Εγκαταστάσεων σε Διλινάτα και Κεραμειές, στην αξιοποίηση της υφιστάμενης γεώτρησης στην θέση Λάμπη στα Ομαλά, στα έργα πρόληψης και αντιμετώπισης που προκλήθηκαν απο τον κυκλώνα Ιανό.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός τόνισε ότι ο Δήμος καταφέρνει να εντάξει έργα 1.600.000 ευρώ και έτσι διαψεύδονται όλοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει έργα, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Αργοστολίου, ζητά έργα 2.900.000 ευρώ για την αποκατάσταση από τις ζημιές που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ και συντάσσει συνεχώς τεχνικά δελτία προκειμένου να εξασφαλίσει και άλλη χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση που αντιμετωπίζει ο Δήμος: “Είναι λίγα τα χρήματα που διαχειρίζεται ο δήμος. Όλα τα έσοδα του δήμου έχουν μηδενίσει και προσπαθούμε να εισπράξουμε τις ανείσπρακτες οφειλές.

Δίνουμε μάχη επιβίωσης… Το κολυμβητήριο, είχε παραμεληθεί, όλα αυτά τα χρόνια και έχει θέματα, το κλειστό και το στάδιο το ίδιο...οι αθλητικοί χώροι θέλουν πάρα πολλά χρήματα , ενώ και το δημοτικό θέατρο έχει προβλήματα…

Αυτή την περίοδο, είναι πάρα πολύ κρίσιμη για τον δήμο μας, γιατί πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Πρέπει να δημοπρατήσουμε τα γήπεδα και να λύσουμε το πρόβλημα στα Ομαλά με την γεώτρηση.,, θα πρέπει να τρέξουμε το 1 εκατομμύριο ευρώ του Φιλόδημου.

Πρέπει να "τρέξει" η υπηρεσία να "τρέξει" τεχνικά δελτία και μελέτες για να πάρουμε χρήματα. Ταυτόχρονα πρέπει να υποβάλουμε τεχνικά δελτία και μελέτες για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα για να προλάβουμε.

Συμφωνώ με την τοποθέτηση του Μάκη Φόρτε ότι Περιφέρεια δεν έχει δώσει ένα ευρώ για έργα μέχρι τώρα στον Δήμο. Θεωρώ ότι ο Κορονοϊός μπλοκάρισε την Περιφέρεια".

Η εισήγηση, πέρασε κατά πλειοψηφία.

Γιώργος Χαλαβαζής 

Η τοποθέτηση του δημάρχου για το θέμα στο 1:40:43

{https://www.youtube.com/watch?v=kv0-wouVeOc}

 




00 inkefalonia general ad 300X250