Στάθης Τσελέντης: «Έρημο το Φισκάρδο – Από Ιούλιο θα είναι καλύτερα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 15:00

Στάθης Τσελέντης: «Έρημο το Φισκάρδο – Από Ιούλιο θα είναι καλύτερα»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ερίσου Στάθης Τσελέντης  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο.

«Πολύ ήρεμα τα πράγματα, μεγάλη πτώση φέτος. Δεν έχει έρθει ούτε ένας ξένος»  ανέφερε ο κος Τσελέντης προσθέτοντας ότι και οι επαγγελματίες δεν έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους καθώς όπως δηλώνουν δεν υπάρχει λόγος από την στιγμή που δεν υπάρχει κόσμος. «Τα κότερα που υπάρχουν είναι τοπικά και ένα κότερο που βρίσκεται ανοιχτά είναι στο Ιόνιο 3 μήνες» απάντησε  σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής ο κος Τσελέντης τόνισε πως το Ferry boat  δεν έχει ξεκινήσει ακόμα καθώς δεν υπάρχει κόσμος από την απέναντι πλευρά που να θέλει να έρθει στο Φισκάρδο και εμφανίστηκε απαισιόδοξος λέγοντας πως μέχρι και τις 15 Ιουνίου η κατάσταση δεν θα αλλάξει.

Αναγνώρισε το ότι αυτή η κατάσταση είναι παγκόσμια και αυτό έχει επηρεάσει τους πάντες, όπως και τους επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων οι οποίοι έχουν πολλές ακυρώσεις. Επίσης ανέφερε ότι αρκετοί είναι εκείνοι που ζητάνε από τους ξενοδόχους να μεταφέρουν την ημερομηνία και όχι να την ακυρώσουν.  «Οι τουρίστες στο Φισκάρδο είναι κυρίως Άγγλοι. Αν τελικά ισχύσει η 14ήμερη καραντίνα όταν θα επιστρέφουν από τις διακοπές τους, αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για αυτούς» επισήμανε.

Ο κος Τσελέντης άφησε και μια «χαραμάδα αισιοδοξίας» υποστηρίζοντας πως από αρχές Ιουλίου τα πράγματα θα είναι καλύτερα και κάτι θα αρχίσει να κινείται.