ΑΝΑΣΑ: Πλωτή Γέφυρα Λευκάδας: Για τέταρτη εβδομάδα κλειστή για τα σκάφη και… έπεται συνέχεια

Μεγάλη η οικονομική ζημία σ όλο το νότιο Ιόνιο.
ΠΛΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:
Για τέταρτη εβδομάδα κλειστή για τα σκάφη και… έπεται συνέχεια.
Μεγάλη η οικονομική ζημία σ όλο το νότιο Ιόνιο.
Ο ανάδοχος του έργου δεν προσήλθε για την υπογραφή της σύμβασης.
05/08/2025
Από τις 13/7 παραμένει κλειστή η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας εξ αιτίας της αδικαιολόγητης απραξίας της περιφερειακής αρχής να προβεί έγκαιρα στην υποχρεωτική, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα, συντήρησή της.
Η ζημία που προκαλείται από το γεγονός αυτό στην τουριστική οικονομία των νησιών μας και η αδυναμία των επιχειρήσεων να εξυπηρετήσουν χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τις θάλασσες του Ιονίου είναι μεγάλη, εξ ου και τα συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα στον τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα.
Εν τω μεταξύ ο ανάδοχος του έργου δεν προσήλθε ως όφειλε να υπογράψει την σύμβαση εντός της χρονικής προθεσμίας που ορίζει ο νόμος προφασιζόμενος δικαιολογίες μάλλον ανυπόστατες.
Οι κάτοικοι στην Λευκάδα φοβούνται ότι και τον τρέχοντα μήνα Αύγουστο θα υποστούν τις συνέπειες των άθλιων χειρισμών της περιφερειακής αρχής.
Εν τω μεταξύ ο περιφερειάρχης αντί να επιληφθεί και να δώσει την πρέπουσα λύση σώζοντας ό,τι μπορεί πλέον να σωθεί για την χρονιά αυτή , παραμένει άφαντος. Εκτός κι αν υποθέσουμε ότι μάχεται σκληρά εναντίον των «σκαφάτων», όπως μας είπε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προσπαθώντας να μετατοπίσει το πρόβλημα από την ανεπάρκεια της διοίκησής του που οδήγησε στο φιάσκο αυτό σε … ταξική αντιπαράθεση.
Η ΑΝΑΣΑ καλεί την περιφερειακή αρχή να σεβαστεί την Λευκάδα πρωτίστως και όλο το νότιο Ιόνιο στην συνέχεια.
Να σταματήσει το θέατρο που παίζει μαζί με τον εργολάβο δίνοντάς του, παρατύπως, νέες προθεσμίες που κρατούν κλειστή την γέφυρα και τον Αύγουστο.
Να δώσει λύση άμεσα, έχει όλα τα μέσα στην διάθεσή της.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά