Συνάντηση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Κατσιβέλη- Γαλανό - Τι είπαν για το Μουσικό Γυμνάσιο Κεφαλονιάς στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 09:38

Συνάντηση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Κατσιβέλη- Γαλανό - Τι είπαν για το Μουσικό Γυμνάσιο Κεφαλονιάς στο Ληξούρι

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μελισσάς Μιλτιάδης συνάντησε στο Ληξούρι την Δευτέρα 17/10 τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη Γεώργιο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Γαλανό Γεράσιμο, με σκοπό τη λειτουργία του ήδη ιδρυθέντος (ΦΕΚ 1746/Β/17-05-2019),  Μουσικού Γυμνασίου Κεφαλονιάς στο Ληξούρι. Ο Δήμαρχος του Ληξουρίου επεσήμανε ότι το Μουσικό Γυμνάσιο προβλέπεται να εγκατασταθεί στην Β και Γ πτέρυγα του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίες και θα παραδοθούν στον Δήμο έως και τον Δεκέμβριο του 2022. Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γαλανός πρόσθεσε ότι οι εγκαταστάσεις που θα παραληφθούν περιλαμβάνουν ήδη εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων αλλά και στούντιο επεξεργασίας ήχου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Ληξούρι έχει μια μακρά μουσική παράδοση.  

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι εργασίες στο γυμνάσιο Αγίας Θέκλης για τις οποίες ο Δήμαρχος Ληξουρίου διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο με μόνη εκκρεμότητα την τοποθέτηση ειδικού δαπέδου στον προαύλιο χώρο του σχολείου και ότι το πιθανότερο είναι το κτήριο να παραδοθεί έως τον Φλεβάρη του  2023. Τέλος ενημέρωσε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι ο διαγωνισμός για την μεταφορά των μαθητών από την οικία τους στα σχολεία κηρύχθηκε άγονος και ήδη έχει προβεί σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού αυτού μέσω της Αντιπεριφέρειας Ιονίων Νήσων. 

Οι ενέργειες του δημάρχου κ. Κατσίβελη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Γαλανού για τα θέματα της Παιδείας εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους, είναι άοκνες αφού αμφότεροι θεωρούν  ότι το μέλλον  της πόλης του Ληξουρίου βασίζεται αναμφίβολα στην  εκπαίδευση και στην πνευματική καλλιέργεια της νέας γενιάς. Η επίσκεψη του κ. Μελισσά Μιλτιάδη Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονίας και Ιθάκης ολοκληρώθηκε με επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα στο Γυμνάσιο και στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250