O Σπύρος Πεφάνης στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 18:38

O Σπύρος Πεφάνης στον COSMOS 96,5

O αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Για την Επόμενη μέρα» Σπύρος Πεφάνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον COSMOS 96,5 και μίλησε για την εκλογή του ως επικεφαλής παράταξης, αλλά και για τα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος.

Για την εκλογή του στο “τιμόνι” της παράταξης και πως θα ενεργήσει από εδώ και πέρα: «Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον παραιτηθεί ο επικεφαλής. Επ’ ευκαιρία να συγχαρώ και τον κο Γασπαρινάτο που θα βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα πρέπει πάντως να ειπωθεί ότι δεν αλλάζει κάτι. Μπορεί κάποιος να πει ότι εγώ και ο Αργύρης Γαβριελάτος οδηγήσαμε την παράταξη κάπου άλλου, δηλαδή στην παράταξη του Δημάρχου. Υπάρχουν κάποια κορυφαία ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα, οι εντάξεις έργων και πολλά άλλα, τα οποία έχουν θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη του Δήμου. Από την άλλη, εγώ προσωπικά – ως οπαδός της απλής αναλογικής – είμαι υπέρ της συνεργασίας και της συναίνεσης σε ζητήματα τα οποία προωθούν τον Δήμο Αργοστολίου. Αυτό έχουμε κάνει εγώ και ο κος Γαβριελάτος. Δεν είναι ούτε υποταγή, ούτε πρόσδεση σε κάποιο άρμα, αλλά μια ωραία, αρμονική συνεργασία, όπου φυσικά δεν θα λείπουν οι διαφωνίες μας.

Το Καλοκαίρι του 2019 – πριν αναλάβει Δήμαρχος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος - βρεθήκαμε οι τρεις της παράταξης  και αποφασίσαμε ποια θα είναι η συμπεριφορά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς οι ίδιοι είπαμε ότι θα πρέπει να πάρουμε κάποιες θέσεις σε οργανισμούς, για να συμμετέχουμε στην διακυβέρνηση, γιατί αυτή είναι η συναίνεση. Και από τις θέσεις που κατέχουμε θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Παραμένει η παράταξη στην φιλοσοφία μας και συνεχίζουμε. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».

Δημοτική αστυνομία: «Μια από τις αρμοδιότητές μου είναι η Δημοτική Αστυνομία, η οποία δεν υπάρχει καθώς καταργήθηκε από την Κυβέρνηση Σαμαρά. Από τότε έχει φτιαχτεί μια επιτροπή ελέγχου  η οποία όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί οι υπάλληλοι που την απαρτίζουν έχουν ένα κάρο αρμοδιότητες και μια από αυτές είναι ο έλεγχος. Από την άλλη αν δεν υπάρχει ο έλεγχος του ένστολου δεν μπορείς να έχεις αποτέλεσμα. Εμείς κάνουμε προσπάθεια. Η Δημοτική Αστυνομία ιδρύθηκε θεσμικά και τώρα αναμένουμε κάποιες διαδικασίες, οι οποίες λόγω του Ελληνικού Δημοσίου και της γραφειοκρατίας είναι χρονοβόρες και αμέσως μετά θα ζητήσουμε και την πρόσληψη προσωπικού, περίπου δηλαδή 8 άτομα».

«Πρέπει να ξεκινήσουμε, για να γίνονται έλεγχοι στο κυκλοφοριακό… Άλλο είναι να δει ο πολίτης τον ένστολο να περπατάει έξω στους κοινόχρηστους χώρους. Περιμένουμε το ΦΕΚ για να γίνει η ίδρυση και να δούμε τους αστυνομικούς στον δρόμο, να κάνουν απλούς και εύκολους ελέγχους.  Και να δημιουργούν και ένα ευχάριστο αίσθημα στους πολίτες. Σε περίπου ενάμιση μήνα πιστεύω θα έχουμε τελειώσει με όλες αυτές τις διαδικασίες».




00 inkefalonia general ad 300X250