Ο Τάσος Τζωρτζάτος στον COSMOS 96,5 για τα έργα στα Διλινάτα και τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 10:48

Ο Τάσος Τζωρτζάτος στον COSMOS 96,5 για τα έργα στα Διλινάτα και τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα»,  φιλοξενήθηκε  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος  για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Κοινότητα.

Για τις εργασίες στο γήπεδο Διλινάτων που είναι σε εξέλιξη, ενημέρωσε  ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών είχαν διακοπεί  από τον Δεκέμβριο του 2021και τώρα ο εργολάβος έχει καλύψει κατά το μεγαλύτερο μέρος την υποδομή-υπόβαση του γηπέδου το οποίο θα διαθέτει και αυτόματο πότισμα. «Ουσιαστικά στα Διλινάτα δεν υπήρχε ποτέ ένας αθλητικός χώρος για τη νεολαία.» τόνισε ο κ. Τζωρτζάτος. Υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που έγιναν  την προηγούμενη χρονιά στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου που αποτέλεσε χώρο  αθλητικών δραστηριοτήτων και αναψυχής  των παιδιών της Κοινότητας  κατά την θερινή περίοδο και τόνισε την δυνατότητα που  τους δίνεται πλέον να έχουν έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο. Ανέλυσε τις προδιαγραφές του γηπέδου  και την βεβαιότητα του  ότι στο επόμενο στάδιο το γήπεδο θα αποκτήσει ηλεκτροφωτισμό και κερκίδες.

Ο κ. Τζωρτζάτος έκανε ειδική μνεία και στο τηλεσκόπιο το οποίο έχει τοποθετηθεί στα Διλινάτα  το οποίο  πέρα από επίγειες παρατηρήσεις ,διαθέτει και νυχτερινή όραση για αστρονομική παρακολούθηση. 

Αναφέρθηκε στο σκάκι που πρόκειται να τοποθετηθεί  στην πλατεία και στην εκπαίδευση των παιδιών στο σκάκι από έμπειρους γνώστες του σκακιού σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του χωριού  και στην πρόθεση που υπάρχει να διοργανωθεί ένα τουρνουά σκακιού κατά τη θερινή περίοδο.

Για το Σχολείο των Διλινάτων ενημέρωσε ότι δημοπρατήθηκε στα πλαίσια της αναβάθμισης των Δημοτικών κτηρίων του Δήμου Αργοστολίου , η πλήρης αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Διλινάτων και  υπάρχει ήδη ανάδοχος του έργου .

Όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης στο χωριό, ανέφερε ότι δεν υφίστανται σοβαρά προβλήματα και στάθηκε και στα έργα αναβάθμισης που έχουν γίνει στον κεντρικό  ιστό του χωριού  και στα όσα έχουν εναπομείνει να εκτελεστούν με πλακοστρώσεις κλπ. 

Για τα ανταποδοτικά τέλη των ΑΠΕ και την ενδεχόμενη μη καταβολή τους  λόγω της επικρατούσας κατάστασης, ανέφερε ότι αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει κατά τον ίδιο με την ενεργειακή κρίση και υπενθύμισε την μη απόδοση τους στις κοινότητες που τα δικαιούνταν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Σημείωσε   ότι με την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα παρά μόνο με την καθυστέρηση της απόδοσης των χρημάτων μέσω του Υπουργείου Ενέργειας και έχουν ήδη εκτελεστεί έργα από την απόδοση των χρημάτων  των προηγούμενων χρόνων από τις ανεμογεννήτριες . Στους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές αποδόθηκαν τα χρήματα πέρυσι ,δόθηκε η δυνατότητα εάν υπήρχαν διαφωνίες να γίνουν ενστάσεις ,οι οποίες υπεβλήθησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και τώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος συγκρότησε επιτροπή να για  εκδικαστεί το αιολικό πάρκο της Αγίας Δυνατής από όπου διεκδικούν τα Διλινάτα 4 Ανεμογεννήτριες από την Κοινότητα Μακρυωτίκων. Αφού βγει το πόρισμα, τα χρήματα που δεν έχουν αποδοθεί, θα αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των 2 Κοινοτήτων, όχι όμως το τέλος προς τις Κοινότητες σε σχέση με τα διοικητικά τους όρια. Όσο για την τροπολογία που υπήρχε ,να αποδίδονται τα χρήματα στους Δήμους και όχι στις Κοινότητες ενημέρωσε ότι αυτή αποσύρθηκε μετά την αντίδραση όλων των Κοινοτήτων πανελλαδικά.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250