Ν. Κουρκουμέλης: «Μετά το δύσκολο ξεκίνημα, ο τουρισμός στο νησί κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα - Ευχάριστη έκπληξη οι Έλληνες»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 16:49

Ν. Κουρκουμέλης: «Μετά το δύσκολο ξεκίνημα, ο τουρισμός στο νησί κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα - Ευχάριστη έκπληξη οι Έλληνες»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Ο κ.Κουρκουμέλης δήλωσε τα εξής:

“Σήμερα γιορτάζουμε όλοι, απο τη στιγμή που είμαστε τουριστικό νησί.

Συνηθίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού(ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970), θεωρώ ότι είναι σημαντικό και ο στόχος της ημέρας αυτής είναι να αναδείξει τη συμβολή του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην πολιτική.

Είναι μια πρόκληση να προβληματιστούμε και με αφορμή την πανδημία να οχυρωθούμε, να περιορίσουμε τις απώλειες μας, να γίνουμε πιο ανθεκτικοί στις πιέσεις του ανταγωνισμού και γενικά να χαράξουμε μια πολιτική για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα”.

Για την έως τώρα τουριστική κίνηση στην Κεφαλονιά ο κ. Κουρκουμέλης ανέφερε ότι μετά απο τους τρεις πρώτους καταστροφικούς μήνες της σεζόν, ο τουρισμός από τον Αύγουστο κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

“Σε αυτό συνέβαλε το ότι οι επιχειρηματίες πέρασαν στην ψηφιακή τεχνολογία και αναδιοργανώθηκαν ,η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου εργάσθηκε από την πλευρά της σε πολλά επίπεδα, η Κεφαλονιά γενικά αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος να κινηθούν στα επίπεδα του 2019.

΄Ήταν μια χρονιά δύσκολη και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφταιγε η Τουριστική Επιτροπή.

Όλα αυτά που λεγόντουσαν και μας γινόταν κριτική ήταν για κατανάλωση.

Όλοι συμβάλλανε και δόξα τω θεώ πήγαν όλα καλά τους δύο αυτούς μήνες.

Οι Έλληνες κινήθηκαν και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη , οι περιορισμοί, ο εγκλεισμός τους ώθησε να ταξιδέψουν και να μας επισκεφθούν.

Η πανδημία εκτός απο τα αρνητικά μας έδωσε και κάποια θετικά, μας ώθησε να κινηθούμε σε διαφορετικές κατευθύνσεις, να αναπροσαρμόσουμε το προιόν μας όσον αφορά το πως θα το λειτουργήσουμε, πως θα το πουλήσουμε, να βρούμε και άλλες αγορές, γιατί σε μία παρόμοια κρίση πρέπει να αντιδράσουμε ανάλογα, να είμαστε πιο έμπειροι ”.

Για τον Οκτώβριο οι κρατήσεις γενικά πέφτουν, όμως εν γένει οι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να βγάλουν τον χειμώνα τους είπε χαρακτηριστικά..

Ο κ. Κουρκουμέλης αναφέρθηκε επίσης:

Στην Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς λέγοντας ότι το θέμα αυτό το δουλεύει μια ομάδα υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πίττα και ότι η εβδομάδα γαστρονομίας που είχε προγραμματιστεί για φέτος είναι πιθανό να μεταφερθεί του χρόνου.

Στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου ότι θα συνεδριάσει αρχές Οκτωβρίου και θα συνεχίσει τις δράσεις της.

Στον Μαραθώνιο του Αίνου χαρακτηρίζοντας τον ως πολύ αξιόλογη προσπάθεια και στον “Τηλεμάχειο”που θα λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή, σημειώνοντας ότι είναι δράσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο και συνεισφέρουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο κάλεσμα του στους κατοίκους της Σκάλας να συνδεθούν με τον βιολογικό καθαρισμό.

Τέλος, ενημέρωσε ότι πάρα πολλές κρατήσεις έχουν μεταφερθεί για την τουριστική περίοδο του 2022 και αυτό είναι ένα αβαντάζ για την Κεφαλονιά αρκεί να μην αλλάξει κάτι.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/kourkoumelis-892}




00 inkefalonia general ad 300X250