Βουτιά στα πολύχρωμα νερά του Ζερβάτη και του Καραβόμυλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 12:06

Βουτιά στα πολύχρωμα νερά του Ζερβάτη και του Καραβόμυλου

Δύο σπήλαια για να κάνεις καταδύσεις στην Κεφαλονιά

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκαν, πριν χρόνια, οι bloggers Chris και Mary και στο ταξίδι τους αυτό επιχείρησαν να ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρυβεί ο βυθός του νησιού. Σύμφωνα με τους ίδιους το νησί είναι ιδανικό για τους λάτρεις των καταδύσεων , καθώς προσφέρει υποβρύχια ορατότητα, η οποία ξεπερνά τα σαράντα μέτρα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαναστασάτος

spilaio2

https://www.youtube.com/watch?v=cYmGN4MPdfw

Ορισμένα από τα σπήλαια του νησιού έχουν εύκολη πρόσβαση στο κοινό όπως αυτά του Καραβόμυλου και του Ζερβάτη. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα σπήλαια δυσπρόσιτα όπως το σπήλαιο του Σωτήρα και της Αγίας Ελεούσας, που απαιτούν κάθοδο με σχοινιά. Το υφάλμυρο νερό είναι κρυστάλλινο με σταθερή θερμοκρασία 14°c και το καλοκαίρι μπορεί να φτάσει μέχρι και 15°c . 

spilaio3

Το σπήλαιο του Καραβόμυλου έχει μέγιστο βάθος 16 μέτρα που επεκτείνεται στα 240μ., υφάλμυρο νερό και θερμοκρασία 14°c. Η κατάδυση στη λίμνη είναι μοναδική λόγω της εξαιρετικής βιοποικιλότητας, της ανάπτυξης και του μεγέθους της υποβρύχιας πανίδας που είναι εντυπωσιακή μέσα στο κρυστάλλινο νερό.

https://www.youtube.com/watch?v=aRxNRNn6nHc

Η διαδικασία φωτοσύνθεσης είναι προφανής και η παραγωγή οξυγόνου και άλλων αερίων μπορεί να παρατηρηθεί με την εμφάνιση μικρών φυσαλίδων. Η λίμνη επικοινωνεί με τη θάλασσα και ο πολύχρωμος σταλακτικός και σταλαγμιτικός διάκοσμος είναι πλούσιος.

Στο σπήλαιο του Ζερβάτη, με μέγιστο βάθος 7 μέτρων που επεκτείνεται σε 150 μέτρα και με ευρύχωρη επιφάνεια, η πρόσβαση καθίσταται ιδιαίτερα απλή. Η άγρια χλωρίδα του περιβάλλοντα χώρου δίνει μια απροσδόκητη αίσθηση ζούγκλας. Το χερσαίο περιβάλλον των δέντρων και της βλάστησης μπορεί να γίνει ορατό ακόμα και όταν οι δύτες βρίσκονται κάτω από το νερό. Στα ύδατα του σπηλαίου ζουν λαβράκια και χέλια.

spilaio4

spilaio7 Croppedspilaio7 Croppedspilaio7 Cropped

 Φωτογραφίες: https://agreekadventure.com/




00 inkefalonia general ad 300X250