Στο… ναδίρ η Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά το 2017

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 00:02

Στο… ναδίρ η Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά το 2017

Μόλις 30 οι έως τώρα προγραμματισμένες αφίξεις στο νησί μας

Δυστυχώς, το 2017 δεν φαίνεται να είναι καλή χρονιά για την Κεφαλονιά στον τομέα της Κρουαζιέρας.

Και έστω και αν δεν έχουν «κλείσει» ολοκληρωτικά οι αφίξεις στο νησί μας, και ενδεχομένως να προστεθούν κάποιες ακόμα τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει δραματικά.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Μόλις 30 είναι τα Κρουαζιερόπλοια, που έχουν προγραμματίσει άφιξη για την Κεφαλονιά.

Αριθμός δραματικά μικρότερος από τα 66 που είχαμε το 2016 και από τα 100+ που είχαμε φτάσει τις χρονιές 2012 και 2013.

Το «κάθε πέρσι και καλύτερα» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Κεφαλονιάς και των Κρουαζιεροπλοίων που την επισκέπτονται, καθώς από το 2014 έως και το 2017 ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων, μειώνεται σταθερά χρόνο με τον χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι από το έως τώρα πρόγραμμα που έχει δημοσιευθεί ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί τον νησί μας τον Μάιο (!) , ενώ ο Αύγουστος θα φέρει συνολικά στην Κεφαλονιά μόλις 4 (!) Κρουαζιερόπλοια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο Κρουαζιερόπλοιο είναι προγραμματισμένο να φτάσει στο Φισκάρδο στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Αύγουστος που άλλα χρόνια ήταν ο κυρίαρχος στις αφίξεις, έχει μόλις 4 στον προγραμματισμό του.

Πιο συγκεκριμένα οι προγραμματισμένες αφίξεις ανά μήνα είναι για την Κεφαλονιά σύμφωνα με το Kefapps.com

Μάρτιος –
Απρίλιος -
Μάιος 3
Ιούνιος 4
Ιούλιος 6
Αύγουστος 4
Σεπτέμβριος 6
Οκτώβριος 7
Νοέμβριος -

Μεγάλες εταιρίες όπως η Costa δεν επιλέγουν πλέον την Κεφαλονιά ως προορισμό τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για την επίσης μεγάλη MSC, η οποία μέχρι το 2015 ερχόταν στην Κεφαλονιά.

Το Κατάκολο, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας, έχει γίνει σκληρός ανταγωνιστής για το νησί μας, ενώ και γειτονικά νησιά διεκδικούν το μερίδιό τους – και το παίρνουν – από την Κρουαζιέρα.

Η εντυπωσιακή μείωση των αφίξεων τα τελευταία χρόνια στην Κεφαλονιά είναι ανησυχητική και σίγουρα δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, διότι πολλοί κλάδοι (καταστηματάρχες Αργοστολίου, ταξί, τουριστικά λεωφορεία, έσοδα στον Δήμο από επισκέψεις στα σπήλαια) στηρίζουν πολλά σε μία καλή σεζόν της Κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Κεφαλονιά έχει πληγεί από το φαινόμενο «Ντόμινο», που εμφανίζει η Κρουαζιέρα στην Ελλάδα.

Εντούτοις, άπαντες οι ιθύνοντες του τουρισμού πρέπει να βρουν τρόπους ώστε και πάλι η Κεφαλονιά να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει…

Παρακάτω πίνακας με τις αναλυτικές αφίξεις των Κρουαζιεροπλοίων.

4 Augoustos4 Augoustos4 Augoustos4 Augoustos4 Augoustos4 Augoustos