«Πολλοί θα… στρίψουν δια της ανεξαρτησίας τους» (3/12)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 12:20

«Πολλοί θα…  στρίψουν δια της ανεξαρτησίας τους» (3/12)

Όπως σας είχα εγκαίρως ενημερώσει, θα σας επισκέπτομαι συχνά για μερικά τσιμπηματάκια... Εξάλλου, χρειάζονται κι αυτά μερικές φορές, για να ξυπνούν οι συνειδήσεις και να επικρατεί μια γενικότερη φαγουροκατάσταση... Επειδή όμως δεν θέλω να μπω απευθείας στα πολύ βαθιά, θα ήθελα σήμερα να κάνω μερικές παρατηρήσεις όσον αφορά τις ημέρες που διανύουμε τόσο τοπικά όσο και εθνικά.

Για το τελευταίο, δεν χρειάζονται και πολλά λόγια, εξάλλου οι πολιτικοί επικινδυνολόγοι μας έχουν κατακλύσει από παντού και δεν ακούμε τίποτε παραπάνω, εκτός από το πόσες μέρες μετράμε για να βγούμε από το ευρώ και πότε θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.
Και σαν να μη έφτανε αυτό, οι περίφημες λίστες Λαγκάρντ κάθε μέρα όλο και πολλαπλασιάζονται... Πάντως, με τη Μαργαρίτα ή χωρίς μέσα, το ίδιο μου κάνει... Χωρίς τιμωρία, όσα ονόματα και να ανακοινωθούν το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν.

Για αυτό, ας ασχοληθούμε καλύτερα με τα τοπικά μας, μπας και πιάσουμε και κανένα λαυράκι στα καλά καθούμενα.
Λοιπόν, ακούστε τώρα να δείτε τι παίζει. Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναβρασμός. Μια τα χωρίς αντίκρισμα τιμολόγια της ΚΕΤΑΠ Σάμης που έφεραν τα πάνω κάτω, μια οι δηλώσεις του Τσίπρα που εύχεται να βγούμε από το ευρώ, μια ο Τατσόπουλος με τη... μισή Αθήνα στα πόδια του, ήρθε κι έδεσε το γλυκό...

Εν τω μεταξύ, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι ναι μεν είναι μια δύσκολη περίοδος από κάθε άποψη, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και τώρα είναι που θα δημιουργηθούν τα περισσότερα πολιτικά και παραπολιτικά πηγαδάκια που θα προσβλέπουν στο μέλλον...
Για αυτό, κάποιοι πολιτικοί παράγοντες εδώ στο νησί μας έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεκλογικές συζητήσεις και προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν τάσεις και συμπεριφορές για να φέρουν κοντά τους όσο περισσότερους μπορούν και μάλιστα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αφήστε που τα κόμματα «θολοπλαίουν». Ποιος ασχολείται με αυτά τώρα πια;;

Ευλόγως θα ρωτήσετε, που κολλά αυτό με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ;; Κολλά και παρακολλά θα σας απαντήσω, γιατί μη νομίζετε ότι είναι εύκολη υπόθεση να δημιουργηθεί συμπαγής δημοτικός σχηματισμός που θα χτυπήσει αργότερα και πάλι τις εθνικές εκλογές. Πολλά από τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ το έχουν ήδη συνειδητοποιήσει και ψάχνουν με τρόπο πολιτικό σπίτι και δη ανεξάρτητο.

Εννοείται πως το ίδιο συμβαίνει και με πολλά ακόμη στελέχη πρώην ισχυρών κομμάτων, που βλέπουν πως καλύτερο είναι να στρίψουν δια της ανεξαρτησίας τους...

Εδώ θα είμαστε και όταν θα γίνουν οι μεγάλες μεταγραφές, εσείς θα τρίβετε τα μάτια σας, εγώ θα τσιμπάω τους μεταγραφέντες και αυτοί θα ξύνονται..

Κι επειδή δεν θέλω να κλείσω μόνο με αυτά, έχω να σας δώσω και μια είδηση. Προχθές σε απομακρυσμένο ταβερνάκι βρέθηκε μια γαλάζια και όχι μόνο παρέα να τρώει και να πίνει συζητώντας πολλά και διάφορα, ανάμεσα στα οποία ήταν και δυο τρεις «μετακινήσεις» μεγατόνων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές... Κάτι μου λέει ότι ο Παρίσης από τους 25 που εξέλεξε, δεν θα κατέβει ούτε με τους μισούς στην επόμενη αναμέτρηση.. Περισσότερα προσεχώς!!!

Τσιμπηματάκια φίλοι μου,
Το Κουνούπι