Νικόλας Βαλλιανάτος: «Οι ευνοημένοι και οι ανώνυμοι θρασύδειλοι» (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 12:45

Νικόλας Βαλλιανάτος: «Οι ευνοημένοι και οι ανώνυμοι θρασύδειλοι» (ηχητικό)

Για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, τη σχέση του με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, αλλά και τα κακόβουλα δημοσιεύματα που τον ονοματίζουν και πολλά ακόμη, μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος καλεσμένος στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τον Δημήτρη Αλοΐζο, του COSMOS 96,5

Αρχικά η συζήτησε στράφηκε στο επίπεδο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και στις συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα τονίζοντας ότι ως Πρόεδρος προσπαθεί να ακούγονται προτάσεις από όλες τις παρατάξεις με ηρεμία και χωρίς αντιπαραθέσεις άνευ ιδιαίτερου νοήματος. Αντιμετωπίζει όλους τους συναδέλφους με απόλυτο σεβασμό και προσπαθεί να είναι δίκαιος έτσι ώστε να αποφεύγονται οι αντιδικίες. Μάλιστα αφήνει περιθώριο στους συναδέλφους του να μιλάνε δείχνοντας ανοχή στο χρόνο και δεν τους κόβει αν δεν ολοκληρώσουν.

«Έχω στηρίξει ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας να εκλεγούν σε σημαντικά αξιώματα και έχουν το θράσος να γράφουν για μένα»

Αναφέρθηκε εκτενώς στα ανώνυμα δημοσιεύματα που τον στοχοποιούν ανά διαστήματα, συμβουλεύοντας τους να σιωπούν και να μην σχολιάζουν με αρνητισμό τις κινήσεις του στην πολιτική, υποστηρίζοντας ότι είναι δικαίωμά του να επιλέξει που θα ανήκει κομματικά. Ο κ.Βαλλιανάτος στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπεριφορά ορισμένων που ευνοήθηκαν από τον ίδιο σε όλα τα χρόνια της αυτοδιοικητικής του πορείας και χαρακτηριστικά είπε όχι μόνο δεν σέβονται την πορεία του αλλά έχουν το θράσος να δημιουργούν ψευδείς πληροφορίες και ανακρίβειες και αυτό δεν θα το επιτρέψει. Ωστόσο, ο ίδιος σέβεται την πορεία τους, ανεξάρτητα από ότι του καταλογίζουν οι «γνωστοί- άγνωστοι» αρθρογράφοι.

Στη συνέχεια μίλησε για την επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-της οποίας είναι μέλος- έπειτα από κάλεσμα του Προέδρου και όχι με δική του πρωτοβουλία. Θεώρησε τιμητική την πρόταση γι΄αυτό και την αποδέχτηκε, προσφέροντας τα μέγιστα.

Όσον αφορά τα σχέση του με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον Δήμαρχο, υπογράμμισε ότι διατηρεί επικοινωνία και επιδιώκει συνεργασία για να εξακολουθήσει η λειτουργία του Συμβουλίου να διατηρείται σε καλό επίπεδο και γιατί όχι να βελτιώνεται.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ανοιχτά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας λόγο και εκφράζοντας τις ιδέες τους, μακριά από κομματικές παρατάξεις και χρώματα για το κοινό όφελος του Δήμου Αργοστολίου.