Θα θεσπιστεί Μητρώο συνεπών επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 07:39

Θα θεσπιστεί Μητρώο συνεπών επιχειρήσεων

Tα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του πρώτου κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης, συμφώνησαν στη θέσπιση μητρώου συνεπών επιχειρήσεων Στις επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας αναμένεται να δοθούν κίνητρα όπως είναι η μείωση των εισφορών, αλλά και η διεξαγωγή λιγότερων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τι δήλωσαν οι κοινωνικοί Εταίροι :

-Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την πρόταση οι κοινωνικοί εταίροι να είναι οι τελικοί δικαιούχοι της διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ τα όποία αφορούν σε προγράμματα απασχόλησης ενώ έθεσε στον πρωθυπουργό και το ζήτημα της ρύθμισης στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί από τον οργανισμός εργατικής κατοικίας.

-Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζήτησε από τα μέλη του συμβουλίου απασχόλησης την αναγνώριση των εργοδοτών που είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους,την άμεση σύναψη μιας προγραμματικής Εθνικής συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμοθετημένων Κοινωνικών Εταίρων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ καθώς και τη δημιουργία Συνηγόρου του Επιχειρηματία στα πρότυπα του Συνηγόρου του Πολίτη.


-Επτά προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας, Γ. Καββαθάς κατά τη συνεδρίαση. Ο κ.Καββαθάς τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη εκτός των προγραμμάτων μέχρι 29 ετών για τους νέους να υπάρξουν προγράμματα άμεσα για απασχόληση πάνω των 35,να εξασφαλιστεί επαρκής ,αξιόπιστη και έγκαιρη πληροφόρηση για την πραγματική κατάσταση της αγοράς εργασίας, να χρηματοδοτηθεί η εκπαίδευση και η έρευνα σε τομείς που μπορούν να στηρίξουν κάποιο ιδιαίτερο συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα. Υπογράμμισε, τέλος, ότι είναι αναγκαίο, οι επιδοτήσεις θέσεων απασχόλησης να διακρίνονται ανάλογα με το αν η επιχείρηση είναι σε φθίνοντα ή αύξοντα κλάδο οικονομικής δραστηριότητας και να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις.