Κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς με 3ωρη στάση εργασίας : "Τραγική η έλλειψη προσωπικού» λένε οι εργαζόμενοι (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 15:36

Κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς με 3ωρη στάση εργασίας : "Τραγική η έλλειψη προσωπικού» λένε οι εργαζόμενοι (video)

Μιλούν για υποστελέχωση που όπως τονίζουν φτάνει και το 45% των οργανικών θέσεων!

 3ωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί και την υποστελέχωση που όπως τονίζουν φτάνει και το 45% των οργανικών θέσεων! 

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι σε επίπεδο συναγερμού. Η υποχρηματοδότηση και η τραγική έλλειψη προσωπικού αποψιλώνουν τις παροχές υγείας που το νοσοκομείο μπορεί να εξασφαλίσει. Τα εξαντλητικά και παράνομα προγράμματα εργασίας με 2-3 νύχτες την εβδομάδα, χωρίς ρεπώ και χωρίς να περνούν τουλάχιστον 11 ώρες από βάρδια σε βάρδια, θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα και δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας για τους ασθενείς» δηλώνουν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, οι οποίοι κρούουν και τον κώδωνα του κινδύνου για τις παροχές του Νοσοκομείου, εν όψει και της αυξημένης κίνησης που θα έχει το Νοσοκομείο την τουριστική περίοδο που μόλις ξεκίνησε!

«Αύξηση των οργανικών θέσεων και ΑΜΕΣΗ προκήρυξη κάλυψής τους. Μονιμοποίηση του συμβασιούχου και επικουρικού προσωπικού.

Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής στην πτέρυγα «Βεργωτή».

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ.

Επιδιόρθωση των τεχνικών βλαβών των εγκαταστάσεων και αποκατάσταση του νοσοκομειακού κτιρίου στην προσεισμική κατάσταση» ήταν μερικά από τα αιτήματα που διατυπώθηκαν

Στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, ήταν στην σημερινή κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο.
Παρακάτω δηλώσεις από την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Βάσω Βουτσινά, τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Κώστα Τσιμάρα, αλλά και τον εκπρόσωπο από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Σπύρο Καμπίτση.

Γιώργος Χαλαβαζής

https://www.youtube.com/watch?v=5kr-cph0gN4

DSC 0318DSC 0328DSC 0329DSC 0332DSC 0336




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250