Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρετανίδας που τραυματίστηκε από πτώση βράχου σε χαράδρα της Σκάλας (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 16:38

Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με το συμβάν

Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με το συμβάν

 

Νεώτερη ενημέρωση (Ωρα 21.39)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ, η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης τραυματισμένης βρετανίδας τουρίστριας στην περιοχή της Σκάλας.

Η επιχείρηση διήρκησε σχεδόν τέσσερις, καθώς το δύσβατο της περιοχής σε συνδυασμό με τον σοβαρό τραυματισμό στο πόδι της 45χρονης γυναίκας, δεν επέτρεπαν πολλές επιλογές.

Τελικά χάρη στην πολύ μεγάλη προσπάθεια του γιατρού Ιωάννη Καχρίλα, ο οποίος σταμάτησε την αιμορραγία που είχε η τραυματίας, τις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες με άνδρες από το Αργοστόλι και την Σάμη, αλλά και των ανθρώπων της περιοχής, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας Μπάμπη Κουρκουμέλη, ο Νίκος Κουρκουμέλης από το Ξενοδοχείο «Paspalis” και άλλων, κατάφεραν να ανασύρουν την 45χρονη, η οποία με ασθονοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου εκεί οι γιατροί θα κρίνουν αν χρειαστεί αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο εκτός Κεφαλονιάς.

Η 45χρονη βρετανίδα μαζί με τρείς ακόμα συμπατριώτες της, ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου από το ξενοδοχείο «Tesoro Blue” όπου διέμεναν περιπατητική διαδρομή.

Ωστόσο σε κάποιο σημείο της χαράδρας, ένας βράχος αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο πόδι.

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά...

Παρακάτω δηλώσεις από την αναπληρωτή διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς κα Θεοδώρα Γόντικα, η οποία ευχαρίστηκε και τους πυροσβέστες του Αργοστολίου και της Σάμης που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης. 

https://www.youtube.com/watch?v=tX18NnIA2uU

Παρακάτω δηλώσεις του ιατρού Ιωάννη Καχρίλα
https://www.youtube.com/watch?v=9S6ayOnjZhQ

 

Νεότερη ενημέρωση (ώρα 19.25)

Αυτη την στιγμή πραγματοποιείται επιχείρηση απεγκλωβισμού της τουρίστριας, η οποία εντοπίστηκε σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή στην Σκάλα.

Ο γιατρός ο οποίος βρίσκεται κοντά της προσπαθεί να σταματήσει την ακατάσχετη αιμοραγία από το χτύπημα στο πόδι, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να την απεγκλωβίσουν. Και όλα αυτά λίγο πριν πέσει το φως της ημέρες και όλα γίνουν πιο δύσκολα.

 Αρχική ενημέρωση (ώρα 17.35)

Πριν από λίγο, αναφέρθηκε τραυματισμός τουρίστριας σε χαράδρα στην Σκάλα που προκλήθηκε από κατολίσθηση βράχου.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι μία γυναίκα από παρέα τεσσάρων τουριστών που βρισκόταν στο σημείο Ξεροπόταμος στην περιοχή της Σκάλας τραυματίστηκε στο πόδι από κατολίσθηση βράχου.

Ηδη έχουν σπεύσει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ώστε να συσταθεί ομάδα διάσωσης που θα βγάλει την τραυματισμένη γυναίκα από την χαράδρα.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες 

DSC 0104DSC 0105DSC 0106DSC 0107DSC 0108DSC 0109DSC 0110DSC 0115DSC 0117DSC 0118DSC 0119DSC 0120DSC 0121DSC 0122DSC 0123DSC 0125DSC 0129DSC 0134DSC 0137

 


Ετικέτες: