"Ελάτε να τον πάρετε" - Δυναμική κινητοποίηση για την παραμονή του Πλατύ Γιαλού στον Δήμο (εικόνες/βίντεο)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 15:37

"Ελάτε να τον πάρετε" - Δυναμική κινητοποίηση για την παραμονή του Πλατύ Γιαλού στον Δήμο (εικόνες/βίντεο)

Οι λουόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον Πλατύ Γιαλό, ενδεχομένως και να μην καλοκαταλάβαιναν τι συνέβαινε στην παραλία. Γούρλωναν τα μάτια τους και παρατηρούσαν... Που να ‘ξεραν, που να φαντάζονταν...

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ορδές, από δημοτικούς συμβούλους, δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά και απλούς πολίτες, κατέβηκαν μαζικά την γνωστή σε όλους κατηφόρα, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Κυβέρνησης, να μεταβεί η παραλία από τον Δήμο στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Οι υπάλληλοι του Δήμου με τα οχήματα και τα μηχανήματα τους είχαν πάρει θέση, από νωρίς και είχα μλοκάρει την είσοδο της παραλίας, ενώ στην κινητοποίηση βρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, αρκετά μέλη της Δημοτικής πλειοψηφίας.

Το παρών έδωσε επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γκισγκίνης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Γαβρίλης καθώς και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φορέων.

Και φυσικά πολλοί πολίτες (όπως η Θάλεια Αντωνάτου), που αγαπούν την συγκεκριμένη παραλία και έθεσαν τα ερωτήματά τους στον Δήμαρχο, για το κατά πόσο ο Πλατύς ήταν υποβαθμισμένος.

Δήμαρχος: «Μολών λαβέ»

«Εγώ δεν έχω να παραδώσω τίποτα. Να έρθει η ΕΤΑΔ να παραλάβει τον Πλατύ Γιαλό από τους Κεφαλλονίτες και τους Αργοστολιώτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί από τον Δήμο. Μολών λαβέ! Θα χυθεί αίμα αν διανοηθούν να έρθουν να πάρουν την παραλία» ήταν τα λόγια του Δημάρχου προς τον εκπρόσωπο της ΕΤΑΔ κ. Μπόγρη, που αναχώρησε με λίγες στιγμές αργότερα... άπραγος.

Θεόφιλος : «Στηρίζουμε, αλλά ερχόμαστε στο παρά πέντε να εμποδίσουμε την παράδοση»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, υποστήριξε την άποψη για τον δημόσιο χαρακτήρα της παραλίας , ωστόσο κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για το γεγονός πως δεν έφερε το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Ο Πλατύς Γιαλός πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα, ωστόσο δεν ήταν σωστή η στάση του Δήμου να κάνει την τελευταία στιγμή αυτή την κινητοποίηση. Έπρεπε να είχε συνεδριάσει πρώτα το Δημοτικό Συμβούλιο, να είχε ενημερωθεί το Σώμα και όχι να ερχόμαστε τώρα στο παρά πέντε να εμποδίσουμε την παράδοση» ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου.

Σουζάνα Πεφάνη: «Ο Δήμος κρατάει στάση Πόντιου Πιλάτου»

«Εγώ δεν θέλω να ιδιωτικοποιούνται οι παραλίες. Ωστόσο ο Δήμος άρχισε στο θέμα αυτό. Ακολουθούμε τα γεγονότα. Θα έπρεπε για το θέμα αυτό να έχουν γίνει κινητοποιήσεις, εδώ και πέντε μήνες. Ο Δήμος στο θέμα αυτό κρατάει στάση Πόντιου Πιλάτου», ήταν τα λόγια της περιφερειακής συμβούλου Σουζάνας Πεφάνη.

Μάλιστα, δεν έλειψε και η έντονη λογομαχία με τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη, ο οποίος δεν φάνηκε να συμφωνεί με τα όσα έλεγε.

Παρακάτω εικόνες και βίντεο απο την κινητοποίηση 

https://www.youtube.com/watch?v=jxbdP_Jti38

DSC 0302DSC 0304DSC 0305DSC 0306DSC 0307DSC 0308DSC 0309DSC 0310DSC 0311DSC 0312DSC 0313DSC 0315DSC 0316DSC 0317DSC 0319DSC 0321

Ο Δήμαρχος με τον εκπρόσωπο της ΕΤΑΔ κ. Μπόγρη

DSC 0327

DSC 0329

Καποιοι λουόμενοι δεν φάνηκε να... συγκινούνται ιδιαίτερα απο την κινητοποίηση! 

DSC 0332DSC 0334

 

DSC 0337


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250