Ε.Α.Σ. : Mεγάλη ανταπόκριση των ντόπιων Αμπελουργών

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 09:45

Ε.Α.Σ. : Mεγάλη ανταπόκριση των ντόπιων Αμπελουργών

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης στηρίζοντας έμπρακτα τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ντόπιους Αμπελουργούς ανταποκρίθηκε και φέτος στα αυξημένα αιτήματα τους για πιστοποιημένα φυτά (έριζα υποκείμενα) από ξακουστές «καθαρές» ένσπερμες και άσπερμες ποικιλίες.

 

Συγκεκριμένα ανάμεσα στις πιστοποιημένες ποικιλίες που παρελήφθησαν και διατέθηκαν εγκαίρως ήταν Ρομπόλα, Τσαούσι, Μοσχάτο, Βαστιλίδι, Θιακό, Μαυροδάφνη, Αγιωργήτικο, Syrah, Cabernet, Σουλτανίνα κλπ.

Το επιστημονικό προσωπικό του Ε.Α.Σ. έχοντας υπόψη ότι, το πολλαπλασιαστικό υλικό που χρησιμοποιείται στην ντόπια Αμπελουργία αποτελεί το θεμέλιο λίθο πάνω στο οποίο χτίζεται – με τις υπόλοιπες εισροές (λιπάσματα – φυτοπροστατευτικά προϊόντα) και με τις βελτιωμένες τεχνικές - το οικοδόμημα που λέγεται υψηλή παραγωγικότητα με παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας που πληρούν το χαρακτήρα υγιεινής και ασφάλειας, συνεχίζει δυναμικά να υπηρετεί τους ντόπιους Αμπελουργούς, που από μεράκι ή από ανάγκη για καλύτερο εισόδημα, αναζητούν εκείνη την ποικιλία, που θα δώσει το καλύτερο σταφύλι για το χωράφι τους.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουν οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Αμπελουργοί το μέλλον τους είναι τα ίδια τα φυτά τους.

Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στον Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250