Δηλητηριώδες ψάρι εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά - Πρόκειται για την Φιστουλάρια που αν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 14:53

Δηλητηριώδες ψάρι εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά - Πρόκειται για την Φιστουλάρια που αν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο

Ένα δηλητηριώδες ψάρι, εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά. Το εν λόγω ψάρι ονομάζεται Φιστουλάρια και ψαρεύτηκε από τον ψαροντουφεκά Γεράσιμο Τζαννετάτο την Κυριακή το πρωί.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο ψάρι, που αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, το οποίο εντοπίστηκε στην παραλία του Αθέρα.

Το είδος Φιστουλάρια, ένα από τα 28 είδη που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα κι έφτασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ.
Εξαιτίας της δηλητηριώδους ουσίας που περιέχει, αν φαγωθεί μπορεί να επιφέρει θάνατο, αφού προκαλεί μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα.

fistoularia

Η φιστουλάρια, (ονομάζεται επιστημονικά Lagocephalus Sceleratus) και ανήκει στην οικογένεια των Τετραοδοντοειδών (Tetraodontidae).

Έχει ασημί-κυανό χρώμα και μαύρες κηλίδες στη ραχιαία πλευρά, χωρίς λέπια, ενώ τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα.

Εκτός από επικίνδυνο για τον άνθρωπο, το συγκεκριμένο ψάρι, που έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη και εξαπλώνεται ραγδαία, έχει αρνητική επίδραση στην αλιεία, αφού κατατρώει τον γόνο από εμπορεύσιμα είδη ψαριών.

Γι΄αυτό λοιπόν, ψαράδες και καταναλωτές προσοχή...

DSC 0364


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250