Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» για την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΠΙΝ για το 2020

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 20:43

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» για την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΠΙΝ για το 2020

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» αναφορικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού της περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2020 ανακοινώνει τα εξής:

  1. Πρόκειται για έναν διαχειριστικό, διαδικαστικό, διοικητικό και υπηρεσιακό προϋπολογισμό που βασίζεται αποκλειστικά στα οικονομικά δεδομένα και αποτελέσματα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.
  2. Δεν έχει τη δυνατότητα, όπως είναι διαμορφωμένος διοικητικά, να αποτυπώσει προς το παρόν συγκεκριμένες πολιτικές, που κατά την εκτίμησή μας θα πρέπει να αφορούν στην ανασυγκρότηση και στην οργάνωση της περιφέρειας, στην αναπτυξιακή προοπτική, στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στις υποδομές, στην ενίσχυση των παραγωγικών τομέων και στην κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη στα νησιά του Ιονίου.
  3. Αναδεικνύει την κυβερνητική επιλογή της συρρίκνωσης της αυτοδιοίκησης, του περιορισμού της αυτοδιαχείρισης, της αυτοοργάνωσης και της διαμόρφωσης όρων οικονομικής και διοικητικής απεξάρτησης της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος. Μιας αυτοδιοίκησης που μένει δέσμια υπό τον ασφυκτικό έλεγχο και την εποπτεία της κυβέρνησης, ανήμπορη να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού μας.
  4. Είναι ένας προϋπολογισμός περικοπών, υποχρηματοδότησης ενταγμένος στους κυβερνητικούς περιορισμούς, που δεν επιτρέπει να αισιοδοξούμε, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Τα μέλη της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, ώστε να υπάρχει το αναγκαίο διοικητικό εργαλείο λειτουργίας των υπηρεσιών και ζήτησαν η ουσιαστική συζήτηση για τον προσανατολισμό των πολιτικών της περιφέρειας να γίνει το πρώτο διάστημα του νέου οικονομικού έτους με την πρώτη αναμόρφωση – τροποποίησή του, όταν θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το θέμα αυτό.

Από το Γραφείο Τύπου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ