Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Προτεραιότητα τα δικαιώματα των πολιτών»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 11:13

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Προτεραιότητα τα δικαιώματα των πολιτών»

Συνέντευξη στον Σάκη Βούτο

Συνέντευξη παραχώρησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, απαντώντας σε μια σειρά ζητημάτων γύρω από το νεοσύστατο Δήμο Αργοστολίου και τη λειτουργία του από 1η Σεπτεμβρίου.

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και ο κ. Μιχαλάτος δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τις υποχρεώσεις του και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παρατάξεις, έτσι ώστε να λυθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες Αργοστολίου.

«Σεβασμός σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους»

Ο νέος Δήμαρχος θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι ανοιχτή στο διάλογο και στις προτάσεις των συμβούλων όλων των παρατάξεων. Είναι έτοιμη να υιοθετήσει νέες ιδέες και να λειτουργήσει συλλογικά-χωρίς αποκλεισμούς. Επιδίωξή της άλλωστε, είναι οι φανερές συνεργασίες πάνω από τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου με διαφάνεια, όπως τόνισε ο κ. Μιχαλάτος. Το κάλεσμα ενότητας από τον ίδιο- σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παρατάξεις του νέου Δήμου Αργοστολίου- θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον απερχόμενο Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση και τόνισε ότι η επικοινωνία μεταξύ τους βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, επισκέπτεται συχνά το Δημαρχείο, στο πλαίσιο ενημέρωσης ζητημάτων και συζητήσεων με τους υπαλλήλους του Δήμου.

«Το πρώτο διάστημα θα διαχειρίζομαι προσωπικά τις οικονομικές υπηρεσίες το Δήμου»

Προτεραιότητα μας αποτελεί το κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης. Χρειάζεται άμεσα επαναπροσδιορισμός του γενικού πολεοδομικού σχεδίου έτσι ώστε να σχεδιάσουμε την πόλη από την αρχή με γνώμονα τη συλλογική εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών, τόνισε. Ωστόσο, πολύ ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται θέματα που άπτονται του πολιτισμού, ένας τομέας που θα είναι το δυνατό μας χαρτί τα επόμενα χρόνια στο Δήμο Αργοστολίου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την κατανομή των θέσεων ευθύνης και από ποια πρόσωπα θα γίνει, ο κ. Μιχαλάτος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι εκκρεμεί απόφαση από το εκλογοδικείο για τους συμβούλους που έχουν εκλεγεί στον πρώην Δήμο Ελειού Πρόννων και αφού ολοκληρωθεί, θα γνωστοποιηθούν οι θέσεις και τα πρόσωπα αυτών.

Όσον αφορά τις επαφές του νέου Δημάρχου με τη νέα Περιφερειακή Αρχή και τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο, θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με ειδικές συνεδριάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια για συνεργασία και εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων.

Τέλος, η συζήτηση στράφηκε στα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αργοστολίου, όπως ο βιολογικός, το δημοτικό οδικό δίκτυο καθώς και η σήμανση αυτού, το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας νερού και την επανεξέτασή του, την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και του Καφενείου της Καμπάνας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

«Χωρίς καβγάδες, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»

Ο νέος Δήμαρχος κάλεσε όλους τους δημότες μέσα από το διάλογο να αγκαλιάσουν τα 27 μέλη του Συμβουλίου, αλλά και τον ίδιο, στην προσπάθεια που θα κάνουν την επόμενη τετραετία.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250