Ενστάσεις από την αντιπολίτευση σχετικά με το τέλος σύνδεσης και αποχέτευσης Δ.Ε. Ελειού Πρόννων της ΔΕΥΑΚ (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 18:11

Ενστάσεις από την αντιπολίτευση σχετικά με το τέλος σύνδεσης και αποχέτευσης Δ.Ε. Ελειού Πρόννων της ΔΕΥΑΚ (video)

Η “Έγκριση της αριθμ. 424/2018 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Κεφαλονιάς σχετική με τέλος σύνδεσης και χρέωση παγίου αποχέτευσης Δ.Ε. Ελειού Πρόννων» με εισηγητή τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη, ήταν το θέμα που απασχόλησε περισσότερο κατά την μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς.

Μετά την εισήγηση του Νίκου Ανουσάκη και του διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Γεράσιμου Γασπαρινάτου , πήραν τον λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους .

«Θα έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα σαν θέμα, ώστε να επιλυθεί διότι τώρα μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στα ενοικιαζόμενα λόγω των εργασιών» τόνισε αρχικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ενώ έθεσε και το ερώτημα εάν θα είναι αρκετοί οι δύο μήνες για να ολοκληρωθούν τα έργα. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του τόνισε πως: «Δεν συμφωνούμε με τους υπολογισμούς για το πόσο θα κοστίζει η αποχέτευση. Θέλουμε να δούμε τα έσοδα και τα έξοδα του βιολογικού, ώστε να είναι για όλους αντικειμενικά. Δεν ξέρουμε αν τελικά υπάρχει πλεόνασμα ή έλλειμα». Κλείνοντας την τοποθέτησή έθεσε το ερώτημα «πόσα χρήματα θα πληρώνουν οι ιδιώτες;»

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=F1M-hJwGW7Q

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός επεσήμανε πάνω στο θέμα πως: «Τα παραδείγματα που φέρατε είναι εκ του προχείρου, περιμέναμε από εσάς περισσότερη οργάνωση και συγκρότηση στην όλη διαδικασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Μινέτος, ο οποίος έθεσε ερωτήματα σχετικά με την στεγανότητα, διότι το δίκτυο της Σκάλας είναι παλιό, λέγοντας χαρακτηριστικά «Τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρχουν διαρροές μέσα στην τουριστική περίοδο;»

Και συνέχισε: « Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και όχι λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ώστε να ελέγξουμε τυχόν αστοχίες του έργου».

Ενστάσεις εξέφρασε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα χρέη της ΔΕΥΑΚ τονίζοντας ότι «τα χρέη είναι υπαρκτά και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, καθώς τα έχει καταγράψει ορκωτός λογιστής».

Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, με την παράταξη του κ. Μιχαλάτου να ψηφίζει «παρών»,  την εισήγηση καταψήφισε ο Γιάννης Κουρούκλης από την Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ θετικά ψήφισε ο Βασίλης Ρουχωτάς απο την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Το θέμα πέρασε κατα πλειοψηφία 

Κατερίνα Σκουρτανιώτη

https://www.youtube.com/watch?v=oUcAZ1ypMEs

https://www.youtube.com/watch?v=dBZzJOdCXnM

 

DSC 0002DSC 0002DSC 0002DSC 0002




00 inkefalonia general ad 300X250