Ισολογισμός «σκάνδαλο» της Δημοτικής Αρχής! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 13:22

Ισολογισμός «σκάνδαλο» της Δημοτικής Αρχής! (video)

Νέα μαθηματικά από την Δημοτική Αρχή! Αύξηση στα έξοδα, μείωση στα έσοδα, αλλά … θετικό το πρόσημο στον ισολογισμό του 2016!

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι καλός λογιστής για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά σε έναν ισολογισμό!

Και στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, φάνηκε περίτρανα πως ο απολογισμός – ισολογισμός του οικονομικού έτους 2016 του Δήμου Κεφαλονιάς… πάσχει.

Και πάσχει από τα …νέα μαθηματικά που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή! Που με αύξηση στα έξοδα και μείωση στα έσοδα, βγάζει … θετικό το πρόσημο στον ισολογισμό του 2016!

Η… ειδυλλιακή εικόνα που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή, έχει μεγάλη διαφορά με τα όσα υποστήριξε η αντιπολίτευση που είδε πράγματα που πολλές φορές δεν εξηγούνται… επιστημονικά, ούτε καν μαθηματικά!

Θεόφιλος: «Η δημοτική αρχή παίρνει άριστα στην… μαγειρική!»

Και όπως υποστήριξε με σαφήνεια στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, «Η δημοτική αρχή παίρνει άριστα στην …μαγειρική!»

Μάλιστα από τις ερωτήσεις που έκανε προς την αντιδήμαρχο οικονομικών Σοφία Γαρμπή, φάνηκε πως το 2016 παρά το γεγονός ότι ο απολογισμός ήταν ελάχιστα θετικός, υπήρχαν εύλογες απορίες σχετικά με την μείωση των ενοικίων των ακινήτων του δήμου στην Αθήνα, μείωση στα έσοδα σε Μύρτο, Μελισσάνη και Δρογκαράτη σε σχέση με το 2015.

«Δεχθήκαμε τα πυρά της αντιδημάρχου οικονομικών, ότι πάμε να δείξουμε λάθος εικόνα του δήμου…» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Μιχαλάτος και συνέχισε: «Έξι χρόνια όμως δεν έχουμε καταφέρει να γνωρίζουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία. Έχουμε ακίνητα που δεν κινούνται… Πάρα πολλά χρήματα από αυτά που έχουν καταγραφεί, δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ… επίσης δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα όσον αφορά το περιουσιακό στοιχείο Τυπάλδου στο Ξυλόκαστρο … Είναι κορυφαίο να γίνει η απαραίτητη εγγραφή του ακινήτου… Για μας το ενεργητικό δεν είναι σωστό και αυτό επηρεάζει και το παθητικό.

Όσον αφορά την λειτουργία του δήμου , παρατηρούμε ότι έχουμε μείωση εσόδων …

«Στα έσοδα μείωση και στα έξοδα αύξηση!»

Επίσης βλέπουμε μείωση των ενοικίων των Αθηνών… Πρέπει να δείτε τι γίνεται με αυτό… Παράλληλα, μειώνονται τα έσοδα δραματικά από παραλίες και σπήλαια, ενώ αντίθετα οι δαπάνες αυξάνονται! Έχουμε δηλαδή στα έσοδα μείωση και στα έξοδα αύξηση!

Ο δήμος το 2016 λειτούργησε με 1 εκατομμύριο ευρώ αυξημένο κόστος … και για να μην βγει αρνητικό το πρόσημο, βοηθήθηκε από τα ανταποδοτικά τέλη που αυξήθηκαν…

Η Δημοτική Αρχή κατάφερε να καταργήσει το ΑΣΕΠ και δεν κατάφερε να λειτουργήσει τα σπήλαια με διαφάνεια… Δεν έχει μπει το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων που έχουμε προτείνει.
Με λίγα λόγια, η δημοτική Αρχή απέδειξε ότι στην μαγειρική παίρνει άριστα … πέρσι μπερδεύτηκε και έρχεται φέτος και μας λέει ότι βγάζει κέρδος… Ο ισολογισμός όμως δεν εμφανίζει στην πραγματικότητα… δεν ψηφίζουμε τον ισολογισμό και θα κάνουμε ένσταση στην Αποκεντρωμένη στην μη εγγραφή των περιουσιακών στοιχείων του δήμου…».
Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του και η δευτερολογία του

https://www.youtube.com/watch?v=s_WFg49Evb4

Αραβαντινός: «Τα τελευταία επτά χρόνια λέτε τα ίδια… ποιήματα»

Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός, ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός : «Έχετε υποβιβάσει την διαδικασία σε ένα επίπεδο βαρετό… Η αρμόδια αντιδήμαρχος, δεν ανάλωσε ούτε δύο λεπτά για να μας αναλύσει από το πνεύμα που σας διέπει… Είναι δε παντελής η απουσία κοινού σε αυτή την συνεδρίαση… κανείς δεν ασχολείται με τα πεπραγμένα σας, αλλά θα μου πείτε ποια πεπραγμένα σας… Τα τελευταία επτά χρόνια λέτε τα ίδια… ποιήματα… μιλάτε για τους προηγούμενους που σας άφησαν χρέη και ότι σας φταίει η οικονομική κατάσταση της χώρας. Με αυτές τις λογικές όμως δεν μπορείτε να πάτε μπροστά, βρίσκεται μία δικαιολογία πάντα για να δικαιολογήσετε την απραξία σας … ο επικεφαλής της παράταξής μας , σας απέδωσε το απόλυτο τίποτα που έχετε πράξει… Εγώ προσωπικά επτά χρόνια τώρα δεν κατάλαβα κανέναν οραματισμό της Δημοτικής Αρχής» .

https://www.youtube.com/watch?v=jMiDimHrtbY

Πρόταση Μινέτου για την καντίνα στον Μύρτο

Τεκμηριωμένη και η τοποθέτηση του Διονύση Μινέτου, επίσης από την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», ο οποίος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί με την καντίνα στον Μύρτο.

«Πρέπει να κοιτάξουμε τον ισολογισμό και να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν από αυτόν. Να δούμε που χωλαίνει και να δούμε του χρόνου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Οι εικόνες που είδαμε με την καντίνα στον Μύρτο μας έχουν στεναχωρήσει όλους. Αν ξεκινήσουμε τώρα που είναι Οκτώβριος και έρθουμε σε επαφή με το Τεχνικό Επιμελητήριο και δώσουμε να γίνει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός στο οικόπεδο του δήμου και να φτιαχτεί η καντίνα που προβλέπει το προεδρικό διάταγμα, τότε ο Μύρτος μπορεί να γίνει ένα κόσμημα. Το καταθέτω ως πρόταση να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός . Αν ξεκινήσουμε σήμερα, τον επόμενο Μάρτιο θα λειτουργεί διαφορετικά ο Μύρτος. Πρέπει να γίνουν οι μελέτες, εμπιστεύομαι τους ντόπιους μηχανικούς και θα φτιαχτεί κάτι που θα είναι κόσμημα και δεν θα χρειάζεται να βάζουμε και να βγάζουμε καντίνες».

https://www.youtube.com/watch?v=lxBa7ssasiA

Σε νεότερο άρθρο θα δημοσιευθούν και άλλες τοποθετήσεις συμβούλων από την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τον ισολογισμό και απολογισμό».

 




00 inkefalonia general ad 300X250