Η υδροφόρα έβαλε «φωτιές» και ο… Κασιδιάρης αποχωρήσεις!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 10:49

Η υδροφόρα έβαλε «φωτιές» και ο… Κασιδιάρης αποχωρήσεις!

Στο πεντάωρο δημοτικό συμβούλιο που είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το inkefalonia.gr, συνέβησαν πολλά.Αντεγκλήσεις, εντάσεις, φωνές , αποχωρήσεις και ευτυχώς μέσα σε όλα αυτά και μία ουσιαστική και πολιτισμένη συζήτηση με επιχειρήματα για το αν θα πρέπει να παραχωρηθεί το δημοτικό κτήριο Πόρου για αρχαιολογικές δραστηριότητες. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Πριν φτάσουμε μέχρι εκεί βέβαια, είχε αποχωρήσει από την αίθουσα η Λαϊκή Συσπείρωση μη αποδεχόμενη τους «κεραυνούς» που έρχονταν από την πλευρά του αντιδημάρχου Βαγγέλη Θεοφιλάτου.

«Ένας Κασιδιάρης χρειάζεται που δυστυχώς δικαιώθηκε σφαλίζοντας τη βουλευτίνα της Αριστεράς» ήταν το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο κ. Θεοφιλάτος για να δείξει την αντίθεσή του για τα συχνά πλατιάσματα που συμβαίνουν στις συζητήσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό ήταν!. Η κουβέντα του τίναξε - και δικαιολογημένα - από τις θέσεις τους, τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι μέσα σε αυτό το κλίμα που είχε δημιουργηθεί και τα «πυρά» που έρχονταν από την αντίθετη πλευρά της αίθουσας, μάζεψαν τα πράγματά τους και αποχώρησαν.

Και όλα αυτά την στιγμή που συζητιόταν ένα θέμα εκτός ημερησίας που θα έπρεπε να είχε περάσει σε 5 λεπτά, σχετικά με την παραχώρηση υδροφόρας στην δημοτική Ενότητα Ελειού Πρόννων.
Παραχώρηση υπό προϋποθέσεις

Όσον αφορά το θέμα που αποτέλεσε την «ραχοκοκαλιά» του δημοτικού συμβουλίου, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Μάλιστα στην αίθουσα βρέθηκαν και μέλη του τοπικού συμβουλίου του Πόρου, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με επικείμενη παραχώρηση του Δημοτικού Κτηρίου της Περιοχής για Αρχαιολογικές ανασκαφές. Επί της ουσίας, έθεσαν βέτο στην μόνιμη παραχώρηση του κτηρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού και έθεσαν προϋποθέσεις στην παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά που κάνει τις έρευνες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις (τις οποίες μπορείτε να ακούσετε παρακάτω) και εν τέλει μπήκε στην εισήγηση που τελικά ψηφίστηκε, η παραχώρηση για 3,5 μήνες μέρους του δημοτικού κτηρίου του Πόρου εφόσον υπάρξει επίσημο αίτημα από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

 Anousakis 2

Τοποθέτηση Νίκου Ανουσάκη 6.7 by George Halavazis

kekatos

Τοποθέτηση Βαγγέλη Κεκάτου by George Halavazis

parisis

Τοποθέτηση Δημάρχου Α. Παρίση 6.7 by George Halavazis

Mixalatos

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου 6.7 by George Halavazis

Aravantinos

Τοποθέτηση Διονύση Αραβαντινού 6.7 by George Halavazis

kampitsis

 

Τοποθέτηση Βασίλη Καμπίτση 6.7 by George Halavazis

Rassias

Τοποθέτηση Παναγή Ρασσιά 6.7 by George Halavazis

Samouris

Τοποθέτηση Σπύρου Σαμούρη 6.7 by George Halavazis

Savvaoglou

 

Τοποθέτηση Σάββα Σαββαόγλου 6.7 by George Halavazis