Κίνηση στρατηγικής από τον Διονύση Λυκούδη: «Θα παραιτηθώ αν βγει βουλευτής ο αδελφός μου» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 20:22

Κίνηση στρατηγικής από τον Διονύση Λυκούδη: «Θα παραιτηθώ αν βγει βουλευτής ο αδελφός μου» (video)

Κίνηση στρατηγικής στην πολιτική "σκακιέρα" εν όψει των επικείμενων Εθνικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, έκανε σήμερα το απόγευμα με την έναρξη της διακοπείσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης.

Ο κ. Λυκούδης πήρε το λόγο με το ξεκίνημα της συνεδρίασης και ανακοίνωσε στο Σώμα πως δεσμεύεται να παραιτηθεί από την θέση του αντιδημάρχου του Δήμου Κεφαλονιάς, αν εκλεγεί βουλευτής του νησιού, ο αδελφός του Χαράλαμπος, ο οποίος θα είναι πρώτος στην λίστα των υποψηφίων με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.


«Θέλω να ενημερώσω το Σώμα πως σε περίπτωση εκλογής του αδελφού μου Χαράλαμπου Λυκούδη στη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του νησιού μας, θα παραιτηθώ από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου» ήταν τα λόγια του Διονύση Λυκούδη.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε την κίνηση του αντιδημάρχου, ο Διονύσης Λυκούδης ενδεχομένως να αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την παραδοχή ότι τα πάντα στην Κεφαλονιά θα «ελέγχονται» από την οικογένεια Λυκούδη, αν εκλεγεί βουλευτής και ο αδελφός του.

«Ατυχέστατη η δήλωσή του. Αν θέλει να παραιτηθεί, να παραιτηθεί από σήμερα»

Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην δήλωση του αντιδημάρχου, την οποία οι σύμβουλοί της την χαρακτήρισαν ως «ατυχέστατη».

Μάλιστα, σχεδόν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων εξέφρασαν την απορία, γιατί ο αντιδήμαρχος δεν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του σήμερα, μόνο θα περιμένει τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών και εκεί αναλόγως το αποτέλεσμα θα πράξει... «Ήταν ατυχέστατη η δήλωσή του. Αν θέλει να παραιτηθεί, να παραιτηθεί από σήμερα» ήταν τα λόγια τους.

Αρκετοί πάντως επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως ο Θεόφιλος Μιχαλάτος (Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά) και ο Μάκης Δημητράτος (Ριζοσπάστες Ξανά), δεν άφησαν ασχολίαστο το ότι ο αντιδήμαρχος στην δήλωσή του «μπερδεύτηκε» και είπε αρχικά πως θα παραιτηθεί από... δήμαρχος!

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω το βίντεο με την δήλωση του Διονύση Λυκούδη

https://www.youtube.com/watch?v=j3xUya3x7Xo

 

Παρακάτω η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο ο Διονύσης Λυκούδης με την δήλωσή του:

Αγαπητοί συμπολίτες

Σε λίγες μέρες οι πολίτες των νησιών μας καλούνται να αποφασίσουν για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των νησιών μας.

Επειδή σε αυτή την εκλογική διαδικασία, ως υποψήφιος βουλευτής των νησιών μας θα μετέχει ο αδελφός μου Χαράλαμπος Λυκούδης.

Επειδή μειοψηφία συμπολιτών και πολιτικών αντιπάλων προσπαθούν να πλήξουν την προσπάθειά του αυτή, επικαλούμενοι «οικογενειοκρατία» αφού εγώ είμαι Αντιδήμαρχος του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι ο Χαράλαμπος Λυκούδης έχει την φρεσκάδα, την γνώση, την θέληση, την δύναμη και την ικανότητα να βοηθήσει τα νησιά μας, πολύ περισσότερο από εμένα και από οποιονδήποτε Αντιδήμαρχο.

Επειδή τα νησιά μας έζησαν ήδη τρία χρόνια χωρίς ουσιαστικά να έχουν βουλευτή, χωρίς φωνή στα κέντρα εξουσίας και κανένα τερτίπι ή ψευτοδίλημμα του τύπου «οικογενειοκρατίας» δεν πρέπει να γίνει τροχοπέδη στην πορεία απόκτησης ενός άξιου μαχητή βουλευτή για τα νησιά μας.

Και τέλος, επειδή ποτέ δεν «δέθηκα» με καρέκλες εξουσίας αφού πάντα τις έβλεπα ως θέσεις μάχης και προσφοράς για τον τόπου μου, που τόσο πολύ αγαπάω

Δηλώνω ότι σε περίπτωση εκλογής του αδελφού μου, αυθημερόν θα παραιτηθώ από την θέση του Αντιδημάρχου και του Αναπληρωτή Δημάρχου.

Προτρέπω τους «γνωστούς-αγνώστους» που θα επεξηγήσουν την ανωτέρω δήλωση ως τέχνασμα που δεν θα υλοποιηθεί τελικά, ότι τόσο η οικογένειά μου όσο και εγώ προσωπικά διαθέτουμε ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο που είναι ο λόγος της τιμής μας.

Με εκτίμηση

Διονύσης Λυκούδης

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250