Άγριο «σφυροκόπημα» στη Δημοτική Αρχή! – Αγανάκτησαν οι πολίτες της Παλικής, που τη βλέπουν σε ρόλο “Πόντιου Πιλάτου”

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 11:51

Άγριο «σφυροκόπημα» στη Δημοτική Αρχή! – Αγανάκτησαν οι πολίτες της Παλικής, που τη βλέπουν σε ρόλο “Πόντιου Πιλάτου”

Δύσκολες ώρες πέρασε η Δημοτική Αρχή, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Παλική από τους σεισμούς και που ένα χρόνο μετά παραμένουν άλυτα. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Η Δημοτική Αρχή, δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει τα «πυρά» της αντιπολίτευσης, αλλά είχε να αντιμετωπίσει και τους αγανακτισμένους πολίτες της Παλικής, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών στην αίθουσα του ΤΕΙ Ληξουρίου, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους για αυτά που... δεν γίνονται, ενώ θα έπρεπε να έχουν γίνει, στην «λαβωμένη» από τους σεισμούς περιοχής τους.

Δημοτική Αρχή... "Πόντιος Πιλάτος"

Ο κόσμος λοιπόν, έδειξε χθες ότι δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. Δεν αντέχει άλλες υποσχέσεις που 14 μήνες τώρα δεν έχουν εκπληρωθεί. Και δεν αντέχει να βλέπει μία Δημοτική Αρχή σε ρόλο «Ποντίου Πιλάτου» να... «νίπτει τας χείρας της» και να στέλνει τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην Πολιτεία και την ελλιπή χρηματοδότηση των έργων.


Άλλωστε, είναι η χαρακτηριστική η απάντηση που πήρε ο αντιδήμαρχος έργων και εισηγητής του θέματος Διονύσης Λυκούδης όταν είπε πως «Ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για τις καθυστερήσεις, την ευθύνη την έχει η Πολιτεία». Αυθόρμητα λοιπόν, ο κόσμος που άκουγε από κάτω του είπε «και γιατί δεν τα λέγατε αυτά πριν τις εκλογές;».


Σίγουρα, δεν ήταν και ο,τι καλύτερο το χθεσινό βράδυ για τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, τον αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη και τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοτικής Αρχής.


Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που επέκριναν τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, ότι έχουν... ξεχάσει το Ληξούρι και ούτε καν εμφανίζονται στην πόλη.

«Δεν σας έχουμε ξαναδεί εδώ»


«Μην με ρωτάτε ποιος είμαι εγώ κύριε πρόεδρε. Καλό είναι να σηκώνεστε εσείς και να λέτε τα ονόματά σας γιατί δεν σας έχουμε ξαναδεί εδώ» είπε ένας πολίτης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμο Παπαναστασάτο, όταν ο τελευταίος επέμενε να αφήσει τα... στοιχεία του πριν πάρει τον λόγο.

«Δεν ζείτε στο Ληξούρι και δεν ξέρετε το Ληξούρι κ. Λυκούδη»

Πολλά από τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, φαίνεται πως δεν έπεισαν τον κόσμο που παρακολουθούσε. «Δεν ζείτε στο Ληξούρι και δεν ξέρετε το Ληξούρι κ. Λυκούδη για να δείτε τι περνάμε από τότε που έγιναν οι σεισμοί» και η αλήθεια στην 35λεπτη τοποθέτηση του αντιδημάρχου, επαναλήφθηκε δεκάδες φορές η κουβέντα που – δυστυχώς πλέον δεν πείθει – ότι άλλοι έχουν την ευθύνη.

«Ακούμε τα ίδια και τα ίδια και κάθε μέρα βλέπουμε το Ληξούρι να παραμένει κατεστραμμένο» είπαν σε όλους τους τόνους οι πολίτες που πήραν αρχικά τον λόγο και «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις τον Διονύση Λυκούδη, αλλά και τον Δήμαρχο, ο οποίος για ακόμα μία συνεδρίαση έμεινε στη... σκιά του αντιδήμαρχο Έργων.

«Τι ήρθατε να μας πείτε 14 μήνες μετά;»

Και το ερώτημα τέθηκε από τους ίδιους τους πολίτες προς την Δημοτική Αρχή και έμεινε... αναπάντητο: «Τι ήρθατε να μας πείτε 14 μήνες μετά;».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων που και αυτοί με την σειρά τους επέκριναν την Δημοτική Αρχή για την στάση της, αλλά και την επανειλημμένη αργοπορία της να βάλει Δημοτικό Συμβούλιο στο Ληξούρι για τα προβλήματα της Παλικής. (Σε ξεχωριστά άρθρα θα αναρτηθούν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής, αλλά και των συμβούλων στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο)...

Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει την δημοτική αρχή είναι πως το «είστε ανεπαρκείς κάντε αυτοκριτική σας» δεν το λέει μόνο η αντιπολίτευση – όπως θα τους βόλευε - , αλλά και ο κόσμος. Οι απλοί πολίτες που εδώ και 14 μήνες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να προβληματίζονται για το εάν και κατά πόσο μπορεί αυτή η Δημοτική Αρχή να είναι αποτελεσματική.

Το συμβούλιο μετά από 8 και πλέον ώρες συνεδρίασης, διακόπηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση με από κοινού ψήφισμα που θα φέρουν προς ψήφιση όλες οι παρατάξεις.

Τουλάχιστον, να βγει από αυτή την συνεδρίαση κάτι ομόφωνο που θα δυναμώσει τη «φωνή» μήπως και δούμε έστω και καθυστερημένα κάτι καλό.

Παρακάτω εικόνες απο την συνεδρίαση




00 inkefalonia general ad 300X250