Νικοπολίδης & Μπασινάς απολαμβάνουν την Κεφαλονιά και συμβουλεύουν τους μικρούς τους θαυμαστές: «Παίδες χαρείτε το ποδόσφαιρο!»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 14:04

Νικοπολίδης & Μπασινάς απολαμβάνουν την Κεφαλονιά και συμβουλεύουν τους μικρούς τους θαυμαστές: «Παίδες χαρείτε το ποδόσφαιρο!»

Κρατάει χρόνια αυτή η φιλία, όπως κρατάει χρόνια και η αγάπη τους για την Κεφαλονιά, την οποία όταν βρίσκουν ευκαιρία την επισκέπτονται και αναμφίβολα περνούν καλά!

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Αγγελος Μπασινάς, βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας και απολαμβάνουν τις διακοπές τους, φιλοξενούμενοι του γνωστού Κεφαλονίτη αθλητικού μάνατζερ Τάκη Λιβιεράτου.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Στην παρέα της Κεφαλονιάς, φέτος έχει προστεθεί και ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός Γιώργος Θεοφάνους.

Τους συναντήσαμε, στο ξενοδοχείο «Thalassa» στη Λάσση, έχοντας μαζί μας δύο μικρούς φίλους, τον Δημήτρη Αναλυτή και τον Σπύρο Κατσούρη (αγωνίζονται στα τμήματα υποδομής των Διλινάτων), οι οποίοι ήθελαν πολύ να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους, να τους ακούσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

«Να βλέπετε την ουσία του ποδοσφαίρου και να χαίρεστε πάντα το άθλημα» ήταν οι συμβουλές των δύο σπουδαίων μορφών του Ελληνικού ποδοσφαίρου , που σήκωσαν όλη την Ελλάδα στις πλάτες τους το 2004 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, προς τους μικρούς θαυμαστές τους!

Η συνέντευξη μας, ξεκινάει με την ερώτηση για την Κεφαλονιά και το πώς περνούν στο νησί μας:

Άγγελος Μπασινάς: «Την Κεφαλονιά την επιλέξαμε γιατί έχουμε πολύ καλό φίλο τον Τάκη Λιβιεράτο, ο οποίος είναι Κεφαλονίτης. Με τον Τάκη, ξέρουμε που θα πάμε, τι θα δούμε και περνάμε πάρα πολύ όμορφα, γιατί είναι και πολύ ωραίο το νησί».

Αντώνης Νικοπολίδης: Η Κεφαλονιά είναι πανέμορφο νησί, καταπράσινο, με ωραίες παραλίες και όταν έχεις και ωραία παρέα, είναι ο,τι ζητάει ο καθένας. Έχουμε επισκεφθεί την Κεφαλονιά και στο παρελθόν και σίγουρα θα ξανάρθουμε».

Η συζήτηση από εκεί και πέρα πιο... ποδοσφαιρική και πάει στην Εθνική ομάδα και την κρίση που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό που της στοίχησε και την πρόκριση σε μία μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Άγγελος Μπασινάς: «Δεν είναι η ιδανική κατάσταση και αυτή που είχαμε συνηθίσει στην Εθνική ομάδα, ωστόσο το ποδόσφαιρο έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Δεν μπορεί να είσαι πάντα σε υψηλά στάνταρ. Χρειάζεται μία αναδιοργάνωση της κατάστασης από την αρχή. Να μπουν άνθρωποι που θα εμπνεύσουν αυτή την ομάδα, ώστε να ξανασηκώσει ξανά κεφάλι. Χρειάζονται οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις και στο προπονητικό τιμ και γύρω από την ομάδα. Αυτοί που θα τους εμπνεύσουν , θα τους δώσουν και κίνητρο και θα τους κάνουν να καταλάβουν τι εστί Εθνική και πως πρέπει να λειτουργεί αυτή η ομάδα. Πλέον προσπαθεί να ξαναβρεί τον δρόμο της και μέσα από την δουλειά και την υπομονή έχει δυνατότητες να επανέλθει. Άλλωστε, οι έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν την ποιότητα για να το κάνουν».

Αντώνης Νικοπολίδης: «Η Εθνική ομάδα μετά από μία δεκαετία συνεχόμενων επιτυχιών, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία πτώση και μία γενικότερη κρίση. Όμως μέσα από αυτές τις δυσκολίες πρέπει να βγούμε δυνατοί. Πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα, του προπονητή και να στηριχθούν και οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει επίσης οι ποδοσφαιριστές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Υπάρχουν στην Εθνική πολύ μεγάλης αξίας ποδοσφαιριστές, ωστόσο θα πρέπει και αυτοί από μόνοι τους να δώσουν το κάτι παραπάνω και να οδηγήσουν ξανά την ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις και επιτυχίες».

- Για το ελληνικό πρωτάθλημα και το επίπεδο αυτού...

Αντώνης Νικοπολίδης : «Ακόμα και στις καλύτερες μέρες του, είχε τις δυσκολίες του. Γίνεται όμως μία προσπάθεια, ώστε οι ομάδες φέτος να δυναμώσουν το ρόστερ τους. Το ελληνικό, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και από φέτος θα είναι πιο αναταγωνιστικό . Και αυτό, εξαιτίας των οικονομικών γεγονότων, περνάει την κρίση του. Παρόλα αυτά βλέπουμε ομάδες, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος, να έχουν επιτυχίες και σίγουρα και με την επάνοδο της ΑΕΚ θα δούμε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα».


Αγγελος Μπασινάς : «Δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο όταν βλέπουμε την επάνοδο ιστορικών ομάδων όπως η ΑΕΚ και του Ηρακλή, το πρωτάθλημα δυναμώνει και γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι την ουσία του ποδοσφαίρου και να μην ασχολούμαστε με τα γύρω – γύρω. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τις ομάδες μας και πώς μέσα από αυτές θα γίνει το πρωτάθλημα καλύτερο».

Η συζήτησή μας έκλεισε με πλατιά... χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση, άλλωστε και μόνο μία κουβέντα ήταν ικανή να φέρει ικανοποίηση στα δύο μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν...

«Παίδες χαρείτε το ποδόσφαιρο..!».

1

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Αγγελος Μπασινάς βρίσκονται στην Κεφαλονιά και οι δύο μικροί φίλοι φωτογραφίζονται με τα ινδάλματά τους!

23

Μαζί με τον καλό τους φίλο, γνωστό Κεφαλονίτη αθλητικό μάνατζερ Τάκη Λιβιεράτο, που αποτελεί την αφορμή για να βρίσκονται στο νησί μας

 

5

4




00 inkefalonia general ad 300X250