Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 11:14

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ

Για το 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Προς όλα τα σωματεία-μέλη της ΟΙΥΕ

Προς το ΔΣ της ΟΙΥΕ

Προς τη ΓΣΕΕ

Προς όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, την καθαριότητα, τους υπαλλήλους γραφείων σε κάθε χώρο  δουλειάς, τους ναυτιλιακούς σε κάθε χώρο δουλειάς

Προς τους εργαζόμενους όλης της χώρας

Ύστερα από τις τραγικές εικόνες που παρακολούθησε η εργατική τάξη της χώρας μας στην διάλυση του 38ου Συνεδρίου της ΟΙΥΕ με μπράβους και νονούς της νύχτας, τώρα οι δυνάμεις που ευθύνονται γι' αυτό (ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) επιχειρούν ακόμα πιο απροκάλυπτα να βάλουν από τη μπροστινή πόρτα τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, ζητώντας μας και τα ρέστα!

Οι άνθρωποι αυτοί, η εξαφανισμένη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, ανακοίνωσε με mail την πραγματοποίηση Συνεδρίου στις 6-7 Μάρτη και το επικύρωσε σε συνεδρίαση-express του ΔΣ μετά από λίγες ώρες, μία μέρα πριν το Συνέδριο που η ίδια έχει ορίσει. Παράλληλα μόλις σήμερα μας ενημέρωσε το χρονοδιάγραμμα και τις τεχνικές λεπτομέρειες και μας ξεκαθάρισε πως τα έξοδα της μετακίνησης, της διαμονής, της διατροφής και των αδειών, θα βαρύνουν αποκλειστικά τους εργαζόμενους αντιπροσώπους.

Το Σωματείο μας, μέλος της Ομοσπονδίας, με βάση τις συλλογικές αποφάσεις είναι «ταμειακώς εντάξει». Έχει πληρώσει το σύνολο των εισφορών του και εγκαίρως. Άλλωστε η ΟΙΥΕ έχει πάρει ήδη ένα ποσό των 30.000€ από τη ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Αυτή τη στιγμή και ενώ ήδη οφείλονται ποσά μεταφοράς στους αντιπροσώπους για το συνέδριο που οι προαναφερθείσες δυνάμεις διέλυσαν, υπάρχει μαύρο σκοτάδι στα οικονομικά, χωρίς να δίνεται καμία απολύτως απάντηση για τα χρηματοκιβώτια που ανοίγουν ώστε να κλείνονται αίθουσες ξενοδοχείων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία της Διοίκησης και οι παρατρεχάμενοί τους κάνουν με αυτές τις κινήσεις ξεκάθαρο ένα πράγμα:

 Θέλουν ένα συνέδριο με αποκλεισμούς, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς αντιπροσώπους, με στόχο να εκλέξουν εφορευτική επιτροπή για να καθορίσουν τους συσχετισμούς με βάση τους διευθυντικούς μηχανισμούς τους που έχουν σε κάθε επιχείρηση.

Κανένας όμως δε θα παίξει στις πλάτες μας για να πραγματοποιεί συνέδρια με μπράβους, συνέδρια της εργοδοσίας και της αστυνομίας!

Προσπερνάμε τις νεκραναστημένες σφραγίδες-σωματεία της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ που εμφανίζονται ξαφνικά για να δημιουργήσουν προβοκάτσιες και κλίμα, σωματεία-μηχανισμοί που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αφανή στους εργαζόμενους και σε κάθε πόλη.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που σε αυτές συμμετέχει ενεργά και το Σωματείο μας, σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε περιοχή, θα βρίσκονται παρούσες σε οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης των εργοδοτών μέσα στα σωματεία.

Κάνουμε και εμείς ξεκάθαρο ένα πράγμα:

Έξω η εργοδοσία από τα σωματεία!

Η Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γραμματέας

Κ. Γρηγοροπούλου                                                                                         Α.Βαλεντής