ΝΤ ΑΔΕΔΥ: «Ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει την υγεία που δικαιούται»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 11:30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει την υγεία που δικαιούται.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκφράζει την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων του Νομού για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία του Νομού. Το Νοσοκομείο Αργοστολίου λειτουργεί με το 45% της δύναμης των εργαζομένων και το Νοσοκομείο Ληξουρίου έχει γίνει, ουσιαστικά, ένα κέντρο υγείας που βρίσκεται μισό βήμα πριν το λουκέτο. Φθάσαμε στο σημείο οι ελλείψεις προσωπικού και οι όροι λειτουργίας (που αφήνουν έκθετους στην ποινικοποίηση της εργασίας τους τούς συναδέλφους) να οδηγούν στο να ανοίγει η προοπτική ακόμη και για κλείσιμο των χειρουργείων!!!! Φθάσαμε να εξαρτιόνται τα πάντα από την εθελοντική εργασία και την αυτοθυσία των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού.

Αυτό είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο λαός των νησιών μας, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια και την ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό είναι το τίμημα των αναδιαρθρώσεων και των οικονομικών περικοπών. Η υγεία καταρρέει στη δημόσια εκδοχή της για να επιταχυνθεί η λειτουργία της ως ακριβοπληρωμένου εμπορεύματος. Στη βάση της πολιτικής που διαχρονικά στήριξαν και στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις, πάνω στα ερείπια του Νοσοκομείου, ζούμε και τοπικά τον αποπροσανατολιστικό δικομματικό καυγά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που ενώ συμφωνούν στην ίδια αντιλαϊκή στρατηγική ερίζουν για την ευθύνη στα αποτελέσματα.

Τέρμα πια στην κοροϊδία!!

Δεν παίζουμε με τις ζωές του λαού μας.

Οι μαζικοί φορείς των νησιών μας έχουν εμπειρία από τη σύγκρουση με τις «ανθυγιεινές» επιλογές πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ- κεφαλαίου. Είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει και κινητοποιηθεί. Τα «μπαλώματα» των δήθεν «προσωρινών λύσεων» που διαφήμιζε το Υπουργείο Υγείας και τα τοπικά του φερέφωνα αποδείχθηκαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Τώρα πρέπει να κάνουμε τη λειτουργία των Νοσοκομείων υπόθεση πάλης.

Ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει την υγεία που δικαιούται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να λειτουργήσουν τα χειρουργεία με άμεση στελέχωσή τους σε μόνιμο νοσηλευτικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολιού και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
  • Να λειτουργήσουν η ΜΕΘ, με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων.
  • Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014, με πλήρη θωράκιση του κτιρίου και να λυθούν με όλα τα μέτρα ασφάλειας τα προβλήματα στο υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο.
  • Να σταματήσει η «κινητικότητα» των συναδέλφων εντός και εκτός του Νομού.
  • Να επανέρθει η οργανικότητα του δομών υγείας στην προ του 2012 κατάσταση.
  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!!

Από κοινού με το ΕΚΚΙ και τα σωματεία δημόσιου – ιδιωτικού τομέα είμαστε ανοικτοί να στηρίξουμε πρωτοβουλίες στην παραπάνω κατεύθυνση.

Την Τετάρτη 14 Μάρτη

και ώρα 6 μμ

το ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θα πάρει μέρος σε σχετική σύσκεψη που οργανώνει το ΕΚΚΙ στα γραφεία του. Η θέση μας είναι άμεσα (μέχρι τέλος Μάρτη) να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για την υγεία, τόσο στο Αργοστόλι όσο και στο Ληξούρι. Καλούμε τα σωματεία του δημοσίου να παραβρεθούν στη σύσκεψη και να κάνουν δική τους υπόθεση τις κινητοποιήσεις αυτές.

Αργοστόλι 9/3/2018

Ο Πρόεδρος