Πήγε να «σηκώσει» το άγαλμα του Ιωάννη Μεταξά η Χρυσή Αυγή

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 21:23

Πήγε να «σηκώσει» το άγαλμα του Ιωάννη Μεταξά η Χρυσή Αυγή

Αιφνιδιαστική επιχείρηση «σηκώματος» του αγάλματος του Ιωάννη Μεταξά από το παλαιό Υδραγωγείο, έκανε η Χρυσή Αυτή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, αποτελούμενη από τον Χριστόφορο Χουρμούζη και τον Χρήστο Δάβουλο μπήκαν μέσα στο χώρο του παλιού υδραγωγείου, χωρίς να ειδοποιήσουν και προσπάθησαν να το πάρουν. Ρεπορτάζ Inkefalonia: Γιώργος Χαλαβαζής


Εντοπίστηκαν όμως από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί ο διευθυντής της, ο οποίος με της σειρά του ενημέρωσε τον πρόεδρο Θεόφιλο Μιχαλάτο και την αστυνομία.
Ο Χριστόφορος Χουρμούζης μίλησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος τους ζήτησε να ακολουθήσουν την νόμιμη διαδικασία μέσω του Δήμου, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά του.

Στο σημείο έφτασαν και αστυνομικές δυνάμεις και μετά από συνομιλίες και με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής η επιχείρηση δεν προχώρησε διότι οι της Χρυσής Αυγής προτίμησαν να ακολουθήσουν την νόμιμη οδό και να πάρουν κάποιο επίσημο έγγραφο από τις αρχές που να δίνει την άδεια για την μεταφορά του αγάλματος.

Η πρόθεση όπως τονίστηκε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν να μεταφερθεί το άγαλμα σε οικόπεδο στα Κοκκολάτα και εκεί να γίνει η αποκατάστασή του.Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο άγαλμα του Ιωάννη Μεταξά, είχε βγει από την πλατεία του Αργοστολίου όπου ήταν τοποθετημένο, στις αρχές της δεκαετίας του '80.


«Θέλουμε να πάρουμε το άγαλμα για να το συντηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του Ιωάννη Μεταξά. Ήταν ο τελευταίο Έλληνας που είπε «όχι» γιατί σε όλα λέμε ναι" δήλωσε στο inkefalonia.gr o Χριστόφορος Χουρμούζης.


Ακούστε όλη τη δήλωσή του εδώ

  8304505

 

Inkefalonia.gr: Δήλωση Χριστόφορου Χουρμούζη για το άγαλμα Ι. Μεταξά by Inkefalonia2012

Δείτε τις φωτογραφίες

aygi00001

aygi00002

aygi00003

aygi00004

aygi00005

aygi00006

aygi00007

aygi00008

 

aygi00010

aygi00011

aygi00012