ΕΛΜΕ-ΚΙ: «Αντιϊμπεριαλιστική αλληλεγγύη: Ποινικοποίηση!»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 09:44

ΕΛΜΕ-ΚΙ: «Αντιϊμπεριαλιστική αλληλεγγύη: Ποινικοποίηση!»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος αντιϊμπεριαλιστικής αλληλεγγύης που εκφράστηκε με την προσαγωγή από την αστυνομία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) επτά στελεχών του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας & Αλληλεγγύης. Η αντιπροσωπεία είχε πάει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία για να διαμαρτυρηθεί και να θυροκολλήσει ψήφισμα αλληλεγγύης με τους πέντε Κουβανούς πατριώτες που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. Το ψήφισμα αυτό είχε προσυπογραφεί από πολλούς συμπατριώτες μας και δεκάδες φορείς, μεταξύ αυτών και από την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης και φίμωσης όσων εναντιώνονται στις βάρβαρες πολιτικές των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όσων καλλιεργούν την αδερφοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών. Η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένη. Είναι μέρος της πολιτικής της καταστολής που εφαρμόζει η αντιλαϊκή κυβέρνηση κατά του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Η δικομματική κυβέρνηση έδωσε δείγμα γραφής στους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ με τους οποίους από κοινού απεργάζεται πιο ενεργή αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού» και πιο ενεργή συμμετοχή στις αιματοβαμμένες πολεμικές αποστολές.

Να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών – να κόψουμε τα χέρια στους μηχανισμούς καταστολής και τους πολιτικούς μέντορές τους, με μαζικοποίηση και μαχητικοποίηση του αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος. Να μην περάσουν ο αντικομμουνισμός και το ξαναγράψιμο της ιστορίας σε βάρος του σοσιαλισμού. Να μην περάσει η πολιτική αμαύρωσης της επαναστατικής Κούβας, που συνεχίζει να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην κυριαρχία και την αυτοδιάθεση του λαού της. Καμία διευκόλυνση – καμία συμμετοχή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

 

Αργοστόλι 24/02/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Τουλάτος Παύλος