Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης για την πρωτοβουλία σχετικά με την έκδοση μειωμένων εισιτηρίων στους εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 14:20

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης για την πρωτοβουλία σχετικά με την έκδοση μειωμένων εισιτηρίων στους εκπαιδευτικούς

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση όπως όλοι είναι αντιμέτωποι με τα αντιλαϊκά μέτρα, 2η αξιολόγηση παλιά, νέα και επερχόμενα μνημόνια, πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε., πρόσθετα όμως αντιμετωπίζουν το κόστος της μετακίνησης, προς την εργασία τους. Δεν είναι μόνο η ολοήμερη συχνά μετακίνηση τους από χωρίο σε χωρίο, από φροντιστήριο σε εκπαιδευτικό οργανισμό (Ι.Ε.Κ. κ.α.) και από σπίτι σε σπίτι, αλλά πολλοί συνάδελφοι χρησιμοποιούν καθημερινά το καραβάκι Ληξούρι-Αργοστόλι, ενώ ορισμένοι κυρίως εργαζόμενοι ως δάσκαλοι καλλιτεχνικών ή αθλημάτων έρχονται στην Κεφαλονιά και Ιθάκη ανά τακτά διαστήματα από τη Δυτική Ελλάδα.

Ως εκ τούτου το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία μια σειρά ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΠΕ) όπως πχ των ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Β' Δωδεκανήσου, Πειραιά, Θήρας, Λήμνου και των ΣΕΠΕ Λήμνου, Χίου, Αν. Αττικής "Ο Θουκυδίδης" και Πειραιά "Ρήγας Φεραίος”. Απαιτούμε έκπτωση σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και ΚΤΕΛ για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία υπήρξαν υποσχέσεις αλλά όχι σαφείς δεσμεύσεις εκ μέρους του υφυπουργού.

 

Σαν σωματείο στηρίζουμε τις παρεμβάσεις για το θέμα αυτό που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Επικοινωνία

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.