Μηνύματα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Μαΐου 2016 10:23

Μηνύματα για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

1η ΜΑΗ 2016
ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση
Κυριακή 8 Μάη στο Εργατικό Κέντρο 10:00 το πρωί

Συνάδελφοι- σσες
Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, 130 χρόνια μετά συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις, το δρόμο από το Σικάγο, την Θεσσαλονίκη του 36 ως την Καισαριανή, μέχρι της μέρες μας.
Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά σε όλο το κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.
Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κυριακάτικη αργία, την κοινωνική ασφάλιση, τη παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους και επεμβάσεις.
Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο!
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε κοινά συμφέροντα – κοινό αντίπαλο
Ο κοινός αγώνας και η συμμαχία είναι το δικό μας όπλο
Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν όλα όσα είναι δικαίωμα μας σήμερα!
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. Πληρώσαμε αρκετά στη κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε και την ανάκαμψη τους.
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!
Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και των μεγάλων επιχειρηματιών να υπονομεύσουν και να εξαφανίσουν τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.
Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα απεργίας των εργαζόμενων. Φάρος και μήνυμα για συνέχιση της πάλης για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα , δεν μπορεί να υποταχτεί στους νόμους της αγοράς και της κερδοφορίας, στους τακτικισμούς της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων τσακίζοντας μισθούς, λαϊκά εισοδήματα, κοινωνικά δικαιώματα, μετατρέποντας τη ζωή των οικογενειών μας σε καθημερινό εφιάλτη. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που παραδέρνουν σήμερα στα χρέη, με πενιχρά εισοδήματα, θα δεχτούν ακόμα ισχυρότερα χτυπήματα, το επόμενο διάστημα.

Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνιο, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , δε σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους.
Η ίδια πολιτική στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους στην ανέχεια και τη φτώχεια, η ίδια πολιτική γεννά πολέμους, πρόσφυγες, νέους κινδύνους για τους λαούς.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ.
Είμαστε σε ετοιμότητα για γενικό ξεσηκωμό και 48ωρη απεργία αν τολμήσουν να φέρουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή.

Καμία αναμονή, κανένας συμβιβασμός, καμία υποταγή

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη δείξει ότι ο κοινός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος απέναντι σε αυτή τη πολιτική που μας τσακίζει, που φέρνει νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ανάκτηση των απωλειών μας και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν χωράει στη καπιταλιστική ανάπτυξη που σχεδιάζουν κυβέρνηση-ΕΕ- μεγάλο κεφάλαιο.

Η λαϊκή συμμαχία με την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες, με τη δραστήρια συμμετοχή νεολαίας και γυναικών είναι ο μόνος δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες του σημερινού παραγόμενου κοινωνικού πλούτου.

Απαιτούμε:
• Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εδώ και τώρα δωρεάν υγεία-πρόνοια- αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους
• Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη. Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους και αύξηση του στις 20.000 με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος για όλους.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση
Κυριακή 8 Μάη στο Εργατικό Κέντρο 10:00 το Πρωί

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ
  • Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

    Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τιμά την Πρωτομαγιά, μέρα μνήμης στους μάρτυρες των αγώνων της εργατικής τάξης, επιθεώρησης δυνάμεων και χάραξης μιας πορείας νέων αγώνων με τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 130 χρόνια από τον ξεσηκωμό στο Σικάγο του 1886 δεν υπάρχει πρόοδος στην ανθρωπότητα που να μη φέρνει τη σφραγίδα της πρωτοπόρας τάξης των εργατών, όπως και η όποια προσωρινή υποχώρηση να μη συνδέεται με τη ζημία που έκανε η αστική πολιτική στο κίνημα της τάξης αυτής. Οι πιο σημαντικές στιγμές του αιώνα που πέρασε συνδέθηκαν με τη μαζική ανταπόκριση των καταπιεσμένων στον αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και οι πιο στέρεες κατακτήσεις υπήρχαν όσο υπήρχε σοσιαλιστική εξουσία και Σοβιετική Ένωση.

    Σήμερα, ο καπιταλισμός αποδεικνύεται πιο βάρβαρος, επιθετικός και σάπιος από ποτέ. Οι παραγωγοί του πλούτου, οι εργάτες, σπρώχνονται στην ανεργία και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, βιώνουν τη φτώχεια, συχνές - παρατεταμένες και βαθιές κρίσεις, εξαθλίωση, πολέμους. Τη στιγμή που οι τεχνολογικές εξελίξεις απογειώνουν τις παραγωγικές δυνατότητες, τη δυνατότητα για περισσότερο ελεύθερο χρόνο, κοινωνικές υπηρεσίες, δωρεάν υγεία – παιδεία και πρόνοια, η καπιταλιστική ιδιοκτησία των μεγάλων – συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής οδηγεί στο τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων. Μια χούφτα πλουτοκράτες έχουν τα πάντα κι οι λαοί μένουν με τα αποκαΐδια. Κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής σκλαβιάς, φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική, με περισσότερο ή λιγότερο κράτος, με μνημόνια ή χωρίς, δεν έδωσε λύσεις για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους.

    Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που είναι σε εξέλιξη, με εκατομμύρια νεκρούς και πρόσφυγες δείχνει πόσο αδίστακτη είναι η κοινωνία που μάχεται για το κέρδος. ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ, όλες οι οργανώσεις των ιδιοκτητών του πλούτου, πολεμούν στο όνομα δήθεν των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, σκορπώντας το θάνατο και τον πόνο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις - στο όνομα του έθνους και της πατρίδας - διαχρονικά υπηρέτησαν τους οργανισμούς στους οποίους είναι ενταγμένη η χώρα για τα συμφέροντα της δικής τους αστικής τάξης. Όλοι τους έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον από τον αγώνα ενάντια σε τέτοιους πολέμους και επεμβάσεις. Έχουν συμφέρον και καθήκον να εντείνουν την μεταξύ τους αλληλεγγύη.

    Στο ερώτημα αν υπάρχει άλλος δρόμος η συγκυβέρνηση και όλες οι άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου απαντούν όχι, σπέρνοντας τη μοιρολατρία και θερίζοντας την υποταγή. Στην ίδια λογική μας καλούν να αποδεχθούμε το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, τις περικοπές και τις αναδιαρθρώσεις σε υγεία – παιδεία, στο όνομα της ανάπτυξης. Καμία ανάπτυξη για τα κέρδη, πουθενά στον κόσμο, δεν πρόσφερε στον κόσμο της εργασίας. Αντίθετα, η ηρωική διαδρομή του εργατικού κινήματος δείχνει πως υπάρχει ένας άλλος ρεαλισμός, αυτός της οργάνωσης και της ταξικής πάλης με μπροστάρη την εργατική τάξη. Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να διαπερνά τη διδασκαλία των προοδευτικών εκπαιδευτικών ενάντια στη διαστρέβλωση της ιστορίας, στη χειραγώγηση του κοσμοπολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του ευρωπαϊσμού, που καλλιεργούν τα σχολικά βιβλία.

    Η 1η Μάη είναι ημέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης. Σαν τέτοια την τιμούμε παίρνοντας μέρος στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, 8 Μάη, 10 πμ, στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

    Αργοστόλι 29/4/2016

    Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

    Ο Πρόεδρος

    Η Γενική Γραμματέας
    Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία