Καταγγελία δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για τον «Αγγούρια»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 07:45

 Καταγγελία δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για τον «Αγγούρια»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στον Δήμο Κεφαλονιάς καταγγέλλουμε την παραληρηματική αντικομμουνιστική υστερία του «Χρυσόστομου Αγγούρια»(δημοσιογραφικό ψυδώνυμο) στην εφημερίδα «Ημερήσιος».

Η συγκεκριμένη στήλη συστηματικά διαστρεβλώνει και απαξιώνει τις θέσεις του ΚΚΕ. Τελευταίο κρούσμα τα σχόλια σε πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας. Στο συγκεκριμένο άρθρο εκφράζοντας την άποψη ότι ο μόνος που... «θα μπορούσε να παλέψει τον σημερινό δήμαρχο Κεφαλονιάς και να τον αντιμετωπίσει στα ίσια είναι ο Μάκης Φόρτες...» αναφέρει σχετικά : ΜΗΠΩΣ (μπορεί να το κάνουν)...οι «Γκισγκίνης και σια» με τις κραυγές και τα ουρλιαχτά τους και με την «στείρα» πολιτική τους, την «κολημμένη» στο 1920; Μάλλον όχι, αφού αυτούς τους έχουν για να γελάνε οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής...Ειδικά ο Δήμαρχος έχει καταληφθεί πολλές φορές από την κάμερα να ξεκαρδίζεται στα γέλια όταν αγορεύουν οι «τρεις καμπαλέρος»...

Η συγκεκριμένη γραφίδα όπως και άλλα μέσα στο νομό, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πασχίζουν για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος και την προσαρμογή του στις νέες ανάγκες. Στόχος είναι ο εγκλωβισμός της λαϊκής δυσαρέσκειας σε ανώδυνες για το σύστημα επιλογές. Και αυτό αφορά στο στήσιμο του νέου δικομματισμού με πυρήνες την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης. Εξυφαίνουν σχέδια και προωθούν τις απαραίτητες αλλαγές προσώπων προκειμένου να υλοποιείται απρόσκοπτα η αντιλαϊκή τους πολιτική. Ο λαός πρέπει να κατανοήσει ότι ο αντικομμουνισμός στρέφεται ενάντια στον ίδιο και τα δικαιώματα του.

Γιατί τι άλλο είναι η απαξίωση των θέσεων που συγκρούονται με την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης και της ανταγωνιστικότητας που φορτώνουν νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα; Είναι τμήμα της αντιλαϊκής επίθεσης η απαξίωση των θέσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματοποίηση των απορριμμάτων, του νερού, των δημοτικών υπηρεσιών, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ιδιαίτερα η αποκέντρωση της παιδείας, υγείας, πρόνοιας κ.α στους δήμους όπως ορίζει ο «Καλλικράτης» έχει διαλύσει κάθε έννοια εργατικού λαϊκού δικαιώματος. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το πολιτικό τους προσωπικό είναι όλοι αυτοί που δεν θέλουν να γίνεται κουβέντα για το ότι δεν έχουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κοινωνικά ιδρύματα να πληρώσουν ρεύμα και πετρέλαιο, οι καρκινοπαθείς τα φάρμακα τους κ.α.

Ό λαός να γνωρίζει ότι οι καγχασμοί των εκπροσώπων του κεφαλαίου στην τοπική διοίκηση απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις σημαίνουν νέα βάσανα για τον ίδιο. Στην ίδια γραμμή οι δημοσιογράφοι του συστήματος που θεωρούν ουρλιαχτό τον ταξικό αγώνα, κάνουν ότι μπορούν για να πείσουν για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Να γιατί αυτή η στήλη και άλλα μέσα είναι ορκισμένοι εχθροί του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος που διεκδικεί και δεν συμβιβάζεται. Δεν τους παρεξηγούμε. Έχουν αλάνθαστο κριτήριο από ποιόν κινδυνεύει η εξουσία του κεφαλαίου. Να είναι όμως σίγουροι ότι όσα και να κάνουν δεν θα μπορέσουν να κάμψουν την πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος.

Ο λαός αργά η γρήγορα θα τους σαρώσει διεκδικώντας την δική του λαϊκή εξουσία για τα δικά του αποκλειστικά συμφέροντα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ

Νίκος Γκισγκίνης
Σταύρος Γρηγορόπουλος
Γιάννης Κουρούκλης