Η Λαϊκή Επιτροπή Σάμης για την επαναλειτουργία Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 05:46

Η Λαϊκή Επιτροπή Σάμης για την επαναλειτουργία Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας

Η Λαϊκή Επιτροπή Σάμης χαιρετίζει κατ΄αρχήν την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας.

Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα και της προσπάθειας που έχει καταβληθεί καιρό πριν και μέχρι σήμερα από το λαό
της περιοχής της Σάμης, της υπόλοιπης Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Υποκινώντας και συμμετέχοντας

α) Στη Λαϊκή Συνέλευση στα Γριζάτα στις 5/2/2015 όταν η 8η πρόταση στον τομέα-Κοινωνικη πολιτική-Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός, αφορούσε την
επανενεργοποίηση της γραμμής στο 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου

β) Στη Λαϊκή Συνέλευση στις 18/4/2015 στη Σάμη όταν στον τομέα των συγκοινωνιων η γραμμή ήταν βασικό θέμα όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα και η πολύπλευρη σημασία της. Συντάχθηκε ψήφισμα που άμεσα μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής, του συλλόγου Σαμικών της Αθήνας και του πολιτιστικού συλλόγου Ζερβάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στις 25/4/2015 στο Αργοστόλι.
γ)Στη Λαϊκή Συνέλευση στις 27/7/2015 στη Σάμη όπου μοναδικό θέμα ήταν η επαναλειτουργία της γραμμής και εκει με πρότασή μας συντάχθηκε ψήφισμα
που προωθήθηκε στο γραφείο του αρμόδιου υπουργου.

Όμως φίλες και φίλοι πιστεύουμε ότι ο στόχος ο δικός μας, ο στόχος του λαού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που είναι η σταθερή, ολοχρονική και καθημερινή λειτουργία της γραμμής με ασφάλεια και προσιτές τιμές για τον επιβάτη,με ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους δεν ικανοποιούνται μέχρι στιγμής.

Προτρέπουμε να μην εφησυχάζουμε, να επαγρυπνουμε γιατί μοναδική εγγύηση στα αντιλαϊκα μνημονιακά μέτρα είναι οι δικοί μας αγώνες.Δεν έχουμε αυταπάτες 'οτι τα συμφέροντα των εφοπλιστών δεν συνδιάζονται με τα συμφέροντα των κατοίκων.

Με την επαναλειτουργία της γραμμής ανοίγει και το κεφάλαιο -Λιμάνι Σάμης- που πρέπει επιτέλους να το δούμε προσεκτικά και εμπεριστατωμένα να αγωνιστούμε για σωστη λύση που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και του νησιού μας,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ